SERGEN YALÇIN'DAN BEŞİKTAŞ İTİRAFLARI!

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü, gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu...
Haberin yayılanma tarihi:17 Ağustos 2023, Perşembe

"Şampiyon Olmuş Bir Adama Ertesi Gün İmza Attırman Lazım"

Şampiyon olduktan sonra 'Artık işimiz çok daha zor' demiştim. Çünkü başarıyı paylaşamıyorlar, herkes kendi üstüne bir şeyler almaya çalışıyor. Ondan sonra işimiz çok daha zorlaştı. 45 günlük imza süreci... Şampiyon olmuş bir adama, ertesi gün imza attırman lazım. O sürecin o kadar uzamaması gerekiyor. Şampiyon olmuş hocanı, medyadaki insanların ağzına vermemelisin. O süreç, bizi çok yıprattı" açıklamasını yaptı.

"Şampiyonluk Sezonunda Ersin Ve Rıdvan Aylık 20 Bin TL'ye Oynuyordu"

Deportes Reports 'Doğru Tektir' programına konuk olan Sergen Yalçın, "Benim başarım, Beşiktaş'ı şampiyon yapmak değil. Beşiktaş'ı herkes şampiyon yapabilir. Benim başarım, ekonomi ve genç oyuncular. Şampiyonluk sezonunda Ersin ve Rıdvan, aylık 20 Bin TL'ye oynuyordu. Serdar Saatçı, 5 Bin TL alıyordu. Ekonomik anlamda kulübü zorlamadan biz şampiyon olduk.

"Etrafla Uğraşmak Çok Zor"

Biz, sadece teknik direktörlük yapmıyoruz. Antrenman yaptırmak, motivasyon konuşması falan çok zor işler değil zaten. Etrafla uğraşmak çok zor. Şampiyon olduğumuz sezon en son yaptığım iş, antrenörlük. Basınla uğraş, hakemle uğraş, federasyonla uğraş. Antrenörlüğe vakit kalmıyor neredeyse" dedi.

"Yabancı Oyuncuları Kimin İyiyse O Şampiyon Oluyor"

Altyapıyla ilgili genele bir değerlendirme yapan Yalçın, "Türk futbolu, yabancı oyuncuların tekeli altında. Yabancı oyuncuları kimin iyiyse, o şampiyon oluyor. 'Neden oyuncu yetişmiyor' diyoruz sürekli. Çünkü kimse artık üretmenin peşinde değil. Herkes, parayı vereyim işim görünsün alayım peşinde. O yüzden Türkiye'de futbolcu yetişmiyor. Hep Ajax'ı örnek veriyorlar. Ajax'ın altyapı tesislerini hiç gezdiniz mi? Kaç tane çim sahası var? Ajax modelini örnek alıyorlar, bir tane çim sahan yok. Çok başka bir vizyon var orada" şeklinde konuştu.

"Ulaşılması Çok Zor Bir Hedefte Ulaştık"

Göztepe ile oynanan şampiyonluk maçı hakkında sözlerine devam eden Yalçın, "Göztepe maçındaki son 5 dakika, 10 sene gibi geldi bize. Fırat Aydınus, 4:59 gibi maçı bitirdi. Biz, hala maçın bittiğine inanamıyoruz. Herkes için çok zor bir sezondu ama bizim bulunduğumuz şartlar gereği bize çok uzun ve çok zor geldi. Çünkü ulaşılması çok zor bir hedefte ulaştık. Belki de hayatımın en mutlu günüydü.

"Hedefim Milli Takım"

Hedefinin A Milli Takım olduğunu söyleyen başarılı teknik adam, "Benim hedefim, milli takım. Milli takımda çalışmayı çok bekledim. Orası bizim için çok uygundu aslında. Oranın bir hocası var, yanlış anlamasın. O, benimle ilgili saçma sapan şeyler söyledi ama ben onunla ilgili söylemeyeceğim" diye konuştu.

"Ben Algı Operasyonları Yapmıyorum"

Ben, algı operasyonları yapmıyorum, antrenmanları drone ile çekip basına servis etmiyorum, sahanın ortasına ekran veya tahta koyup oyunculara bir şeyler anlatmıyorum. Biz, sadece işimizi yapıyoruz. Bir gün altyapı antrenmanını seyrederken Emirhan İlkhan gözüme çarptı. 'Bu çocuk kim, bizimle antrenmanlara gönder' dedim. Hazırlık maçında oynattım, hemen dikkat çekti. Çünkü güçlü, böyle topaç gibi bir çocuk. Rıdvan falan çok çelimsiz, bu çocuk güçlü. Sonra bir anda gitti. Ondan sonra takip etmedim bilmiyorum, İtalya'da oynuyor mu ne yapıyor çok takip etmedim. İnşallah çok başarılı olur" dedi.

"Özel Hayatımın Hesabını Kimseye Verecek Değilim"

Gece kulübüne gitmek, yüz kızartıcı bir suç mu? Görüntülerim çıkmış bir yerde, gece kulübünde. Ya kardeşim, ne var bunda? Ben evli değilim, bekarım. Tek başıma yaşıyorum. Özel hayatım var. Bunların hesabını kimseye verecek değilim" şeklinde konuştu.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki