''SİYAH İNCİ'' REKORUNU ŞENOL GÜNEŞ İLE KIRACAK!

Beşiktaş'ın Kamerunlu santrforu Vincent Aboubakar, gollerine kaldığı yerden devam ediyor...
Haberin yayılanma tarihi:05 Ağustos 2023, Cumartesi

Geçen sezonun ikinci yarısında takıma katılan ve 16 maçta 13 gol atıp büyük katkı veren deneyimli yıldız, Konferans Ligi 2. ön eleme turunda KF Tirana rövanşında da skoru 2-0'a getiren vuruşu yaptı.

Güçlü fiziğiyle rakiplerinin korkulu rüyası olan Aboubakar, Beşiktaş forması altında kaleye gönderdiği şutlar ve isabet oranındaki başarısıyla dikkat çekiyor. Kartal'da üçüncü dönemini geçiren 31 yaşındaki santrfor, tüm kulvarlarda oynadığı 85 karşılaşmada 225 şut buldu.

ŞENOL GÜNEŞ YÖNETİMİNDE REKORA BİR ADIM KALDI

Çerçeveyi 105 kez tuttururken 49'unda ağları havalandırdı. Neredeyse her iki isabetli şutundan birinde gol atan Aboubakar, %47'lik başarı oranı yakalarken 127 dakikada bir fileleri sarstı. Kamerunlu forvetin bu performansında, "Onu babam gibi görüyorum" dediği Şenol Güneş'in payı oldukça büyük. Tecrübeli teknik adamın yönetiminde çıktığı 55 karşılaşmada 32 gol atan 31 yaşındaki futbolcu, 1 kez daha ağları bulması halinde Porto'da Sergio Conceiçao ile yakaladığı (32 gol) istatistiği de geride bırakmış olacak.

SADECE PORTO'DA DAHA FAZLA GOLÜ VAR

Kariyeri boyunca Beşiktaş'ın yanı sıra Porto, Valenciennes, Al Nassr ve Lorient formalarını giyen Aboubakar, toplamda 369 maça çıktı. 152 gol atarken, 51 de asist yaptı. Yıldız futbolcu, gollerinin neredeyse 3'te 1'ini Siyah-Beyazlı formayla buldu. Beşiktaş'tan daha çok sadece Porto'da ağları sarstı (58). Ancak bu performansa Kartal'da oynadığı maç sayısının (85) 40 fazlasıyla (125) ulaştı.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki