SPK Başkanı Uyardı Beşiktaş Harekete Geçti

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, halka açık kulüplere "Yatırımcılarınızı mağdur ediyorsunuz. Hep zarar açıklıyorsunuz. Kendinize çeki düzen verin. Artık borçlarınızın artmasını istemiyoruz" diyerek üçüncü darbeye vurdu.
Haberin yayılanma tarihi:14 Haziran 2016, Salı

UEFA Finansal Fair Play ve TFF Mali Kritirleri'ne uymak zorunda olan kulüplerimize Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da 27 Nisan 2016 günü sert bir ihtar çekti.

KENDİNİZE ÇEKİN DÜZEN VERİN

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, halka açık kulüplere "Yatırımcılarınızı mağdur ediyorsunuz. Hep zarar açıklıyorsunuz. Kendinize çeki düzen verin. Artık borçlarınızın artmasını istemiyoruz" diyerek üçüncü darbeye vurdu. Bunun üzerine çalışmalarına devam eden Siyah-Beyazlı yönetim de yeni ekonomik eylem planı hazırlandı. Beşiktaş Kulübü, 31 Mayıs 2018'de kâr eden ve sürekli bu kararlılığını koruyan bir şirket vizyonu çizdi. Yani şu anda 1 milyar 328 TL borcu olan Siyah-Beyazlılar, 31 Mayıs 2018 tarihine kadar bu borcunu sıfırlayacak ve kâra geçecek. Bu tarihten sonra da sürekli kârda olan bir kulüp olacak.

ŞAMPİYONLUKLAR GELECEK

Peki Siyah-Beyazlı yönetim bu borcu nasıl düşürecek? Başkan Fikret Orman ve ekibinin ilk hedefi; üst üste ligde şampiyonluklar kazanmak. Bu sayede hem TFF'den hem de UEFA'dan yüklü miktarda kasaya para koymak. Bunun yanı sıra kadroda yer alan potansiyelli oyuncuları yüksek bonservis bedelleriyle satmak... Yerlerine ise ucuz maliyetli yine geleceği olan futbolcular almak. Yapımı geçen sezon sona eren Vodafone Arena'dan ise yıllık 175 milyon TL'lik bir gelir bekleniyor. Geçen sezon üç maçtan 40 milyon TL'lik bir gelir elde edilmişti.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki