STAT İÇİN 150 TANE YALAN SÖYLEDİLER

Kaya ÇİLİNGİROĞLU stat ve Beşiktaş yönetim kurulu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Haberin yayılanma tarihi:21 Mayıs 2015, Perşembe

Beşiktaş Kulübü Yönetimi’nin eleştiren Çilingiroğlu; “Ağlama duvarı olmuşlar. “Biz batık bir kulübü aldık” diyorlar. Kardeşim durumun ne olduğunu bilmiyor muydunuz? Batık kulübü alıp daha da çok para harcadınız. Yıldırım Demirören’in bıraktığı borca bakın. Fikret Orman’ın harcadığı para Yıldırım Demirören’i neredeyse geçecek. Yaptıkları ne? Stat, stat diyorlar, stat için “bugün açılıyor, yarın açılıyor, şu gün açılıyor” diye 150 tane yalan söylediler. 2015’in Haziran ayına geldik daha açılacak gibi durmuyor. Yeni sezona yetişeceğini hiç zannetmiyorum. Sponsorlar da buldunuz ama paranın gelmesi için başarılı olmanız lazım. İlk sene “Feda” dediniz, ikinci sene “stat” dediniz, 3. Seneyi bitirdik. Ben bir Kongre  Üyesi olarak bu sene Divan Üyesi de oldum, bir Beşiktaşlı olarak Beşiktaş’ın artık şampiyon olmasını istiyorum. 20 senede 3 kere şampiyon olmuş bir Beşiktaş var. Ben kendi içime sindiremiyorum. Beşiktaş’ın ilk şampiyonluğunu yaşadığım sene üniversite 1’deydim. Biz öyle Beşiktaşlıyız, öyle bir takımı tuttuk. Galatasaray Kulübü’nde senelerce kaptanlık yaptım ama yine de Beşiktaş’ı bırakmadım. Şimdi ki nesle bunu anlatamıyoruz. 20 sende 3 kere şampiyon olmuşuz, bana hikaye anlatmayacaksın. Orada duruyorsan gereğini yapacaksın. Orası ağlama duvarı değil, icra makamı. Kendi gazetecilerini, adamlarını alıyorlar, karşılarını çıkıyorlar. Bir de benim karşıma çıksınlar ben sorayım. Hem kızıyorum hem üzülüyorum. Sokağa çıktığım zaman esnaf lokantasına da kahvehaneye de gidiyorum. Herkes bana “Beşiktaş’ın hali ne olacak?” diye soruyor. İlk sorulan soru bu. Mete Vardar, Ahmet Nur Çebi, Metin Albayrak, Fikret Orman hepsi arkadaşım, kusura bakmasınlar. Ama bunların hangisinin spor kökeni var, hangisi futbolu bilir. Futbolu ve sporu bilmiyorsan oraya bildiğin insanı getiremezsin. 

-BEN YÖNETSEM 3. OLUR-

Slaven Bilic’in tercih edilme sebebini sorgulayan Kaya Çilingiroğlu; “Bilic kadar herkes bu takımı yönetir. Ben yönetsem 3. olur, 4. olmaz. Ligde çok başarılı olmuş Beşiktaş kökenli antrenörler var. Ertuğrul Sağlam, Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek. Üstüne basa basa söylüyorum, Hikmet Karaman. Niye getirmiyorsunuz kardeşim, Amerika’yı niye baştan keşfetmeye çalışıyorsunuz? Getirin bunlardan birini, bir de onarla emanet edin. Samet Aybaba’ya bir sene tahammül edemediniz. “Feda” dediniz, adamın elindeki futbolcuları sattınız. Quaresma’yı falan gönderdiniz ve bir sene tahammül edemediniz. Niye Bilic, niye yabancı? Hala Lucescu lafları geçiyor. Ben bu açıklamaları senelerce yaptım ve benim dediğim oldu. Keşke haksız çıksaydım” dedi.

-ÇOK FENA KAZIK YEDİM-

Beşiktaş Kulübü’nde görev almaması ile ilgili Çilingiroğlu; “Taraftarların çoğu beni idarecilik yapmış sanıyor. Ben bu işe ilk kez Serdar Bilgili döneminde soyundum. Çok fena kazık yedim. Beni son günlerde yarı yolda bıraktılar. O günden sonra küstüm, Beşiktaş’ta yönetici olmak istemiyorum. Ama bana “Futbolun başına geç. Her şeyiyle yetki veriyoruz” derlerse bundan da kaçmam. Bugüne kadar böyle teklif gelmedi. Ne Yıldırım Demirören’den ne Murat Aksu’nun girdiği seçimlerden, Ne de Fikret Orman’ın 2 kere yaptığı yönetimden böyle bir teklif gelmedi. Kalkıp da bunu isteyecek karakterde bir adam değilim. Benden akıl da sormadılar. Zaman zaman ismini vermeyeceğim idarecilere bazı oyuncular hakkında bilgi de sundum. Yapmadılar. Onlar kendileri daha iyi biliyor. Geldiğimiz nokta da çok açık meydanda. Takke düştü, kel göründü. “UEFA’da yarı finale gidiyordunuz, şampiyon olacaktınız, kimse yenemezdi” şeklinde anlatıyorlardı. Ne oldu? 3 haftada 7 puan kaybedildi. Yine sınıfta kaldın” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber1903

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki