Stockholm'de Türk Finali

Beşiktaş ve F.Bahçe, güçlü kadro ve tecrübeli teknik adamları ile Osmanlı da enerjisiyle final hedefi koydu.
Haberin yayılanma tarihi:10 Aralık 2016, Cumartesi

2000'de G.Saray'ın kazandığı UEFA Kupası'nı tekrar kaldırmaya çok yakınız. Galatasaray'ın 17 Mayıs 2000'de havaya kaldırdığı UEFA Kupası'nın üzerinden 17 sezon geçti. Türk takımları bu  başarıyı bir kez daha yakalayamadı. Ancak bu sezonki kadar da bu kupaya hiç yakın olamadık... Beşiktaş, F.Bahçe ve Osmanlıspor, "Şampiyonluk" hedeflerken, yolumuz da açık. Kupada Son 32 Turu'nda açık favori yok. İngiliz M.United, Tottenham, İtalyan Roma, Fiorentina, İspanyol A.Bilbao, Villarreal, Celta Vigo, Alman Gladbach kupadaki iddialı takımlar olarak görülüyor.

SEVILLA YOK, M.UNITED İSTEMİYOR 

Ancak şampiyon olmak için önümüzde üç tane avantaj var:  

1- Kalan 32 takım arasında öyle ahım şahım favori denecek bir rakip bulunmuyor.   

2- Avrupa Ligi kupası canavarı, son 4 yılda üç kez bu kupayı müzesine götüren Sevilla yok. Tabii ki İspanyollar'ın bu kupayı önemsediği gerçek ancak Athletic Bilbao, Villarreal ve Celta Vigo bizden çok daha iyi değil. 

3- Marka değeri en yüksek ve favori gösterilen Manchester United'ın hali ortada... Teknik Direktör Jose Mourinho da kupayı pek fazla önemsemiyor. ManU, daha çok Premier Lig'e önem veriyor ve bu da işimizi kolaylaştıran bir etken. Tottenham'ın ise ligde şampiyonluk yarışında olması bir avantaj.

FRİENDS'TE TÜRK ARKADAŞLIĞI  

Takımlarımız finale kalırsa stadın oynanacağı yer de ilginç. Türk siyasi tarihinde ayrı bir yeri olan Stockholm'de 24 Mayıs'ta oynanacak dev final, 50 bin kapasiteli Friends Arena'da yapılacak. UEFA Kupası tarihinin 45. finaline ev sahipliği yapacak stat, 2012 yılında açıldı. 2013 Avrupa Kadınlar Şampiyonası finalinin oynandığı statta, sanat aktiviteleri de yapılıyor. AIK Stockholm de tüm maçlarını burada oynuyor. 


Akşam / H.Hakan Eyüpoğlu

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki