SÜPER LİG MAÇLARININ YAYIN İHALESİNİ KİM KAZANACAK?

Lig'in yeni döneminde yayıncı kuruluşun kim olacağı merak konusu...
Haberin yayılanma tarihi:14 Şubat 2024, Çarşamba

FARK 30 MİLYON;

Üç sezonun yayın ihalesinde TFF ile anlaşma sağlanmak üzere olduğu bildirildi. beIN Medya'nın son teklifinin 120 Milyon Dolar olduğu ifade edilirken, TFF'nin 150 Milyon Dolarda ısrarcı olduğu aktarılıyor. İhalede iş insanı Sadettin Saran'ın sahibi olduğu Saran Medya'nın ise ihaleden çekileceği iddia edildi.

4 kurumun ihale dosyasını aldığı öğrenilmişti. Mevcut yayıncı kuruluş beIN Sports, ihale dosyasını alan şirketler arasında yer alıyor.

İHALE ŞARTNAMESİ ALAN KURUMLAR

Saran Group

beIn Media Group

TRT

Kulüpler Birliği Vakfı

Süper Lig maçlarının yayınlanacağı kanal hangisi olacak? Sports Digitale'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre, iş insanı Sadettin Saran'ın sahibi olduğu Saran Medya, ihaleden çekilecek. Yayın ihalesine dair sorularını, şartname çerçevesinde TFF’ye ileten Saran Medya, bugüne dek hiç cevap alamadığı ve federasyonun yaklaşımından rahatsız olduğu ifade edildi. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre ise beIN SPORTS, Süper Lig yayın ihalesini almaya artık çok yakın.

Henüz net olarak belli olmasa da konunun uzmanları da ihalenin beIN SPORTS tarafından alınacağı yönünde. Habere göre; beIN Sports'un son teklifinin 120 Milyon Dolar olduğu fakat bu rakamı TFF'nin 150 Milyon Dolara çekmek istediği öğrenildi.

beIN Medya'nın 120 ile 150 Milyon dolarlık bir ödemeyi yapmaya sıcak baktığı ve anlaşmanın kısa süre içerisinde duyurulacağı ifade edildi.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki