Suudi Arabistan Yemen'de Askeri Operasyon Başlattı

ABD'deki Suudi Arabistan Büyükelçisi Adel al-Jubeir, Washington hükümetine, ülkesinin Yemen'deki meşru hükümeti korumak için askeri operasyon başlattığını bildirdi.
Haberin yayılanma tarihi:26 Mart 2015, Perşembe

Yemen'de giderek güçlenen ve başkent Sana'yı kontrol etmeye çalışan Şii Husi isyancılara karşı hava saldırılarının başladığını bildiren Büyükelçi Adel al-Jubeir, operasyona bazı Körfez ülkelerinin de aralarında bulunduğu 10 ülkenin katıldığını açıkladı. Basın toplantısında konuşan Suudi Büyükelçi, İran tarafından desteklendiğine inanılan Husilerin "her zaman şiddetin yolunu seçtiğini" ifade etti. 

"Yemen'in kaybedilmesi bizim için bir seçenek değil" diyen Adel al-Jubeir, operasyon için ABD'den istihbarat desteği alınıp alınmadığına dair bilgi vermedi. Washington'dan tavsiyeler aldıklarını ancak ABD'nin askeri operasyona katılmadığını kaydetti. 

Askeri operasyonun Yemen'de sadece bir şehir ya da bölge ile kısıtlı kalmayacağını belirten Jubeir, Suudi Arabistan'ın Yemen halkını ve Yemen Devlet Başkanı Abd-Rabbu Mansour Hadi önderliğindeki meşru hükümeti korumak için gerekli herşeyi yapmaya hazır olduğunu vurguladı. Husi militanların bir askeri üssü ele geçirdiğini aktaran Suudi Büyükelçi, Yemen liderinin şu an nerede olduğuna dair bir yorum yapmadı.

Etiketler: Savaş   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki