Teyze Oğlu Hove Are You?

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Galatasaray ile karşılaştı. Galatasaray maçı 71-51 kazandı.
Haberin yayılanma tarihi:03 Mart 2016, Perşembe

Siyah-beyazlılar Kayseri Kadir Has Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya; Sandra Viana, Cappie Pondexter, Şaziye İvegin Üner, Jelena Milovanovic, Luca Ivankovic ilk 5'iyle başladı. 

Galatasaray karşılaşmanın başında uzunu Nevriye Yılmaz üzerinden üretti. Beşiktaş maça kötü bir yüzdeyle girdi ve hücumda organize olmakta zorlandı. Karşılaşmadaki ilk sayılar Jelena Milovanovic’in 3 sayılık isabetiyle geldi. Çeyreğin ortalarına gelinirken Galatasaray ribaundlardaki üstünlüğüyle oyunda fark yarattı. Galatasaray'ın çeyreğin son bölümünde yaptığı eşleşmeli alan savunması siyah-beyazlıları dışarı püskürttü. Galatasaray ilk çeyreği 16-11 önde tamamladı.

Beşiktaş 2. çeyreğe Cappie Pondexter’ın hızlı hücumda bulduğu sayıyla başladı. Galatasaray’ın ribaundlardaki üstünlüğü bu çeyreğin başında da devam etti. Galatasaray bulduğu 2. şans sayılarıyla oyunu önde götürmeyi başardı. Çeyreğin ortalarına gelinirken Galatasaray gardı Jewell Loyd’u devreye soktu ve hücumda ritim bularak aradaki sayı farkını açtı. Beşiktaş bu çeyrek itibariyle de hücumda tutuk bir oyun sergiledi ve Galatasaray’ın savunmasına çözüm üretemedi. Galatasaray soyunma odasına 35-25 üstünlükle gitti. 

3. çeyrekteki ilk sayılar Luca Ivankovic'in alçak post oyunu sonrasında geldi. Galatasaray bu çeyreğe forveti Jelena Dubljevic’in isabetleriyle başladı ve aradaki sayı farkını korudu. Çeyreğin ortalarına gelinirken Beşiktaş, Galatasaray’ın savunması penetre yaparak ve çembere giderek aştı. Cappie Pondexter’ın arka arkaya bulduğu isabetler aradaki sayı farkını eritti. 3. çeyreğin sonunda dengede bir oyun vardı. Galatasaray final periyoduna 49-45 önde girdi.

Son çeyreğe ritimli giren ekip Galatasaray oldu ve çeyreğin başında yakaladığı seriyle sayı farkını tekrar açtı. Galatasaray'ın final periyodundaki sert savunması Beşiktaş'ın dengesini bozdu. Çeyreğin ortalarına gelinirken siyah-beyazlıların enerjisi ve direnci düştü. Maçın son bölümünde Galatasaray tempoyu kontrol etti. Beşiktaş final periyodunda sadece 6 sayı üretebildi. Galatasaray maçı 71-51 kazandı. Potanın Dişi Kartalları bu sonuçla Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası’ndan elendi.

Siyah-beyazlılarda; Jelena Milovanovic 20 sayı, 7 ribaundla, Cappie Pondexter 17 sayı, 2 ribaundla, Luca Ivankovic 8 sayı, 8 ribaundla oynadı.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki