TFF BAŞKANININ KARDEŞİNE FETÖ DAVASINDAN BERAAT!

Mehmet Büyükekşi'nin kardeşi Aykut Büyükekşi, yargılandığı FETÖ davasında beraat etti. 3 yıllık davada savcı beraat istedi ve mahkeme de bu yönde karar verdi...
Haberin yayılanma tarihi:12 Nisan 2023, Çarşamba

PARA VERDİĞİNİ KABUL ETMİŞ

 Aykut Büyükekşi, ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla yargılandığı davada bugün beraat etti. Diğer yandan Artı Gerçek'in ulaştığı dosyada, Aykut Büyükekşi'nin 'Gülen Cemaati'ne para yardımı yaptığını kabul ettiği belirtiliyor.

10 Yıla Kadar Hapsi İsteniyordu

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 3. yılını geride bırakan davada Büyükekşi hakkında 10 yıla kadar hapis talebinde bulunuyordu. Bugünkü duruşmadaysa savcı Halit Sevimli, Aykut Büyükekşi'nin beraati yönünde mütaalada bulundu.

Savcı: ''Para Aktardığı Kaydı Yok''

Söz konusu mütalaada, Büyükekşi’nin, örgütsel haberleşme programı olarak bilinen Bylock kullandığına dair bir tespitin yapılamadığı kaydedildi: “MASAK raporlarında sanığın, örgüte para aktardığına dair bir tespit yok. 2014 yılında iki ayrı hesap açsa da örgüt liderinin (Fethullah Gülen) talimatı ile uyumlu bir artış olmamış. Gizli tanık ile diğer tanıkların beyanları, 17-25 Aralık öncesi döneme ilişkin. Bank Asya’daki hisselerinin yönetimini ise TMSF yönetimine devretmiş” denildi. Dosyaya göre, Büyükekşi anılan hisseleri 29 Mayıs 2015’te TMSF'ye devretti.

Mahkeme Heyeti Beraat Verdi

Duruşma sonunda Aykut Büyükekşi hakkında beraat kararı verildi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin kardeşi Aykut Büyükekşi, 15 Temmuz darbesinden hemen sonra çok sayıda şirketin yönetiminden ayrıldı. Artı Gerçek'in verdiği bilgilere göre Büyükekşi, 34,5 milyon sermayeli FLO Mağazacılık AŞ’nin yönetiminden 17 Ağustos 2016’da ayrıldı.

Ali Koç Büyükekşi'ye İtiraz Etmişti

Mehmet Büyükekşi TFF Başkanlığı'na aday olduğunda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, itiraz etmişti. Koç, kardeşi Aykut Büyükekşi'nin FETÖ üyeliğinden yargılanmasının, Mehmet Büyükekşi için bir yük olabileceğini; bunun ona karşı kullanılabileceğini ve kendisini zayıflatabiliceğini söylemişti.

Haziran'da Yeniden Seçim Var

Nihat Özdedemir'in istifası sonrası geçen Haziran ayında olağanüstü genel kurulda TFF Başkanı seçilen Mehmet Büyükekşi'nin görev süresi önümüzdeki Haziran ayında sona eriyor. Göreve devam etmek istediği bilinen Mehmet Büyükekşi'nin yeniden aday olup olmayacağı 14 Mayıs'taki Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra netleşmesi bekleniyor.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki