TOROĞLU-GÜNEŞ ''ŞİKE DURUŞMASINDA NELER YAŞANDI?

Erman Toroğlu, Şenol Güneş'e hakaret ve iftira suçu nedeniyle hakim karşısına çıktı...
Haberin yayılanma tarihi:28 Kasım 2023, Salı

Yorumcu Erman Toroğlu ‘Oynadı Oynattım Oynatalım’ İsimli Kitabında Şenol Güneş’e ‘Alenen Hakaret’ Ve 'İftira’ Suçunu İşlediği Gerekçesiyle Hakim Karşısına Çıktı;

Eski hakem ve şu anda yorumculuk yapan Erman Toroğlu, ‘Oynadı Oynattım Oynatalım’ isimli kitabında Şenol Güneş’e ‘Alenen hakaret’ ve 'İftira’ suçunu işlediği gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. Toroğlu, “Olaylar Trabzon'da da halk tarafından bilinmektedir. Bugüne kadar da kitap nedeniyle müşteki dışında iddiaları tekzip eden ya da yalanlayan kimse olmamıştır” dedi.

Davanın 2. Duruşması Görüldü

Sözcü'nün haberine göre; eski hakem ve futbol yorumcusu Toroğlu’nun ‘Oynadı oynattım oynatalım’ isimli kitabında Şenol Güneş’e karşı ‘Alenen hakaret’ ve ‘İftira’ suçlarından toplamda 1 yıl 3 buçuk aydan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 2’nci duruşması görüldü. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Erman Toroğlu ve taraf avukatları katıldı.

"Trabzon'da Halk Tarafından Bilinir"

Kitabında anlattığı bölümü Trabzon halkının da bildiğini ve daha önce yalanlayan kimsenin olmadığını söyleyen sanık Erman Toroğlu Şunları Kaydetti:

“Üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum. 16-17 sene profesyonel futbolculuk yaptım. Ayrıca Milli Takım'da da oynadım, futbolculuk kariyerimden sonra hakemlik yaptım. Hakemlik kariyerim bittikten sonra da gazetecilik faaliyeti yapıyorum. Bu faaliyet kapsamında televizyonlarda ve yazılı medya organlarında yorumlarımı paylaşıyorum. ‘Oynadı Oynattım Oynatalım’ isimli kitapta müştekiye ilişkin ifadelerin yer aldığı iddianameye konu bölümde anlattığım olaylar Trabzon’da da halk tarafından bilinmektedir. Ayrıca Trabzonspor’un Genel Kurulunda bu konular konuşulmaktadır. Bugüne kadar da kitap nedeniyle müşteki dışında iddiaları tekzip eden ya da yalanlayan kimse olmamıştır.”

"Olayla İlgili Köşe Yazısı Yazmıştım"

Trabzonspor’un bahsedilen sezon sahasında oynadığı tüm maçları kazanıp sadece Zonguldakspor ile berabere kaldığını söyleyen sanık Toroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Spor geçmişimde gazetecilik faaliyetim nedeniyle bildiklerimi anlatmak ile mükellefim. Müşteki kitap yayınlandıktan sonra iddianameye konu içerik nedeniyle şike yapmadığını ve gol yemediğini iddia etmektedir. Ancak o sezon Trabzonspor sahasında oynadığı bütün maçları kazanmış bir tek Zonguldakspor ile berabere kalmıştır. Şayet Zonguldakspor’u da yenmiş olsaydı Zonguldakspor küme düşecek, Göztepespor ligde kalacaktı. Ancak Trabzonspor’un, Zonguldakspor ile berabere kalması nedeniyle Göztepespor küme düşmüştür. Olayın şahitlerinden öğrendiğim kadarıyla maç sonrası Trabzonspor yönetimi futbolculardan almış oldukları paraları geri isteyerek Zonguldakspor’a bu paraları iade etmiştir. Yazı içeriği incelendiğinde hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı kanaatindeyim. Söz konusu olay hakkında daha önce de köşe yazısı yazdığımı hatırlıyorum. Bu nedenle müşteki beni aramıştı. Beraatimi talep ederim” ifadelerini kullandı.

"İfadeler Basın Özgürlüğü Kapsamındadır"

40 yıl öncesinde yaşanmış olan bir olayı kitapta anlatılması nedeniyle iftira suçunun oluşmayacağını, aradan geçen süre nazara alındığında müştekinin soruşturmaya tabi tutulmasının mümkün olmadığını söyleyen sanık avukatı, “Hakaret suçu yönünden de kitapta yer alan ifadeler incelendiğinde müştekinin onur, şeref ve haysiyetini zedeleyebilecek bir ifade yoktur. Müvekkilin yer verdiği ifadeler basın özgürlüğü kapsamındadır. Bu nedenle hakaret suçunun unsurları oluşmamıştır. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ederim” dedi.

Müşteki avukatı ise, “Şikayetimiz devam etmektedir, davaya katılma talebimiz vardır. Atılı hakaret suçunun unsurları oluşmuştur. Somut olgu isnadı vardır. Olgu isnadında da delil aranmaktadır. Bu deliller de duyumlara değil somut delillerin ortaya konulması gerekir. Bu nedenle atılı suçun unsurları oluşmuştur” ifadelerine yer verdi.

Duruşma Ertelendi

Mahkeme, müşteki Şenol Güneş’in davaya katılma talebini kabul etti. Ayrıca mahkeme, sanık Erman Toroğlu’na savunmasında geçen yazı içeriklerini mahkemeye sunması için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Olayın Geçmişi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Şenol Güneş’in Erman Toroğlu hakkında ‘Oynadım Oynattım Oynatalım’ isimli kitabında kendisine yönelik asılsız iddialar dile getirilerek hakaret ve iftira suçlarını işlediği gerekçesiyle şikayetçi olduğu anlatıldı.

İddianamede söz konusu kitap aracılığıyla Şenol Güneş’i hedef alarak hukuka aykırı eylem isnadı ve hakaret içeren söylemlerde bulunarak üzerine atılı suçları işlediğine dair kamu davası açılmasını gerektirecek yeterlilikte şüphe olduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

İddianamede Erman Toroğlu hakkında ‘Alenen hakaret’ ve ‘İftira’ suçlarından toplamda 1 yıl 3,5 aydan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki