TRANSFERDE KİRALIK PROBLEMİ!

Başta Beşiktaş olmak üzere, Lig'in lokomotif ekiplerinin kiralık oyuncularla ilgili başı epey sıkıntıda...
Haberin yayılanma tarihi:08 Temmuz 2023, Cumartesi

YÖNETİCİLERİN İŞİ ZOR

Transferi düşünülen oyuncuları ve varsa kulübünü ikna etmeye çalışırlar. Diğer yandan taraftarları memnun etmek de zordur. Zira her taraftar takımını rakiplerle mukayese eder ve ‘en iyi futbolcular bizde olsun’ ister. Yöneticilere düşen bir başka görev de çeşitli nedenlerle A takımda oynama şansı bulamayan futbolculara kiralık gideceği kulüp bulmaktır. Çoğu zaman bu en önemli görev haline gelir. Bu kategoriye giren oyunculara takım bulunursa;

KULÜP BULMAK ŞART

1- Kadro şişkinliği giderilir, bu sayede teknik direktörler sağlıklı bir çalışma ortamına kavuşur.

2- Kiralayacak kulüplerden cüzi de olsa bir kiralama bedeli alınarak futbolcudan para kazanılır.

3- Oyuncunun ücretinin tamamı ya da bir kısmı kiralayan kulübe ödettirilip yükünden kurtulunur.

4- Kiralık gönderilen futbolcu yeni takımında oynama şansı bulacağı için tecrübe kazanır.

5- Maç oynayan futbolcu sürekli yedek kalma psikolojisinden kurtulur, gelişimi devam eder.

KİRALIK GİTTİĞİ KULÜP TARAFINDAN SATIN ALINAN 4 FUTBOLCU DA YABANCI

Beşiktaş, F.Bahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un 2022-23 sezonunda kiraya verdiği futbolculara dair bir araştırma yaptık ve gördük ki, sonuçlar hiç de iç açıcı değil.

Zira 4 büyüklerin, 'Sürekli maç oynayarak gelişsin, sahada veya kasada kulübümüze katkı yapacak seviyeye gelsin’ beklentisiyle kiraya verdiği oyuncuların büyük çoğunluğu sezonun bitimiyle birlikte geri dönmek zorunda kaldı.

4 büyüklerin geçici transfer formülüyle gönderdiği toplam 52 oyuncudan sadece 4’ü (Patrick Van Aanholt, Mustafa Muhammed, Mergim Berisha, Bruma) sezonu geçirdikleri takımlar tarafından satın alınırken, 1’i (Dimitris Pelkas) sözleşmesi bittiği için Fenerbahçe’ye dönmedi.

Geri kalan 47 futbolcu bonservislerinin bulunduğu kulüplere dönerken, kiralık oynadıkları kulüpler tarafından satın alınan 4 ismin de yabancı olması, bir başka dikkat çekici nokta oldu.

BEŞİKTAŞLILARIN TAMAMI DÖNDÜ

Kiraya en çok futbolcu gönderen ikinci kulüp olan Beşiktaş, toplam 11 futbolcuyu geçici transfer formülü ile başka takımlara verdi. 2’si yabancı (Javi Montero, Ajdin Hasic) olan ve çoğu ‘geleceğe yatırım’ amacıyla alınan bu oyuncuların tamamı Siyah Beyazlı kulübe geri döndü. Büyük çoğunluğu Türkiye’de alt lig takımlarına kiralanan bu futbolcuların bu yaz da aynı yöntemle gönderilmeleri bekleniyor.

Hürriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki