TÜRKİYE 15 GÜN 'YANACAK!'

Ülkeye '15 Gün' Uyarısı: Kırmızı Bölgelerde Yaşayanlar Dikkat...
Haberin yayılanma tarihi:08 Temmuz 2024, Pazartesi

ORMAN YANGINLARI RİSKİ;

Meteorolojiden yapılan uyarılarda, bu hafta itibarıyla sıcaklıkların Türkiye genelinde aniden yükseleceği belirtildi. Yüksek nem ve artan sıcaklıkların bunaltıcı havalara sahip olacağı aktarılırken, haritada kırmızı ile işaretlenen bölgelerde orman yangını riskinin olduğuna dikkat çekildi.

UZMANLARDAN ÖZEL UYARI!

Haziran ayının ilk günlerinde başlayan yüksek sıcaklıklar, geçtiğimiz haftalarda yerini serin havaya bırakırken, bir süredir mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları yarından itibaren hızla yükselişe geçecek.

İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu büyükşehirlerde nemin etkisiyle kavurucu sıcaklıkların oluşacağını belirten hava tahmin uzmanları, zorunda kalmadıkça dışarıya çıkılmaması uyarısında bulundu.

BU BÖLGEDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Yapılan hava ölçümlerinde Türkiye'yi 15 gün boyunca etkisi altına saracak büyük bir sıcak hava dalgasının görüleceği belirtilirken, Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda "Önümüzdeki 15 güne çok dikkat etmeliyiz. Orman yangını risk haritamız Ege, Akdeniz ve Marmara için en yüksek seviyelere çıkıyor. 1000 defa söylenildi, yine söyleyelim: Lütfen ormanlara çöplerinizi bırakmayın, izmaritlerinizi atmayın. Ateş yakmayın. Bir şey olmaz demeyin..." ifadeleri kullanıldı.

İSTANBUL'DA SICAKLIKLAR 35 DERECEYİ BULACAK

Yeni haftada başlayacak sıcaklık artışlarının ardından İstanbul'da sıcaklıkların 35 dereceyi bulacağı tahmin ediliyor.

Halktv

Etiketler: Sıcak   Türkiye   İstanbul   Ankara   sıcak   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki