ÜLKE PUANI İÇİN KRİTİK EŞİK!

Avrupa Konferans Ligi maçları ülke puanı açısından kritik önem taşıyor...
Haberin yayılanma tarihi:17 Ağustos 2023, Perşembe

İLK HEDEF 10. SIRA;

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanşında önceki gün Olimpija’yı 1-0 yenerek play-off’a kalan Galatasaray’ın ardından, Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele eden üç takımımız bugün 3. eleme turu ikinci maçlarına çıkacak. Rakiplerini ilk karşılaşmada yenerek turu büyük ölçüde garantileyen üç takımımızda da hedef galibiyet. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor bugünkü maçlarını kazanır ve sonraki turlarda başarılarımız aynı şekilde devam ederse, halen 10. basamakta yer aldığımız UEFA ülke puanı klasmanında 9. sıraya yükselme ihtimalimiz oldukça yüksek.

RAKİBİMİZ İSKOÇYA'NIN TEMSİLCİSİ BERABERE KALDI

Sezona 13. sırada giren Türkiye; Avrupa kupalarında mücadele eden 4 takımın aldığı başarılı sonuçlar sayesinde 10. basamağa yükseldi. Galatasaray önceki gün Olimpija Ljubljana’yı 1-0 kazanınca hanemize 0.25 puan daha eklendi ve toplam puanımız 29.600’e ulaştı.

Klasmanda hemen üstümüzde yer alan İskoçya’nın temsilcisi Rangers ise Servette ile 1-1 berabere kaldı ve Ülke Puanı 31.375’e yükseldi. Türkiye, sezonu 10. sırada bitirmeyi başarırsa, 2024- 25 sezonu şampiyonu, 2025-26 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılabilecek.

Hürriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki