Vine Fenomeni Wolky Dayı ile Çok Özel

Skenderbeu’nun, Sporting Lisbon galibiyeti sonrası Arnavutluk temsilcisine galibiyet hediyesi olarak bir koli çikolata gönderen, Almanyalı taraftarımız Wolky Dayı ile bir araya geldik. Keyifle geçen sohbetimiz de, böyle bir düşünceyi nasıl ve neden gerçekleştirdiğini, karşılığında nasıl tepkilerle karşılaştığını ve aslında ne yapmak istediğini kendisine sorduk.
Haberin yayılanma tarihi:14 Kasım 2015, Cumartesi

Bilindiği üzere, Avrupa Ligi 4. Hafta karşılaşmaları geçtiğimiz hafta içerisinde oynandı. Beşiktaş liderlik ve gruptan çıkma mücadelesinde Lokomotiv Moskova’yı konuk ederken, Arnavutluk Temsilcisi Skenderbeu ise Portekizli Sporting Lisbon’u ağırladı. Beşiktaş liderlik şansını evinde maçı 1-1 sona erdirerek teperken, Sporting Lisbon’da gruptan çıkma adına Skenderbeu deplasmanında sahaya çıktı. Herkesin beklediğinin aksine bir sürpriz gerçekleştiren Skenderbeu rakibini 3-0’lık bir skorla tabiri caizse hezimete uğrattı. Tabi bu da bize, yani Beşiktaş’ın işine yaradı.

O günün ertesinde sosyal medya da ve bazı basın kanallarına gördüğüm bir paylaşım, oldukça dikkatimi çekti. “Beşiktaşlı bir taraftar, Skenderbeu takımına çikolata gönderdi.” Haberin detayına tıkladığımda ise, sosyal medyada Beşiktaşlı taraftarlar arasında vine fenomeni olan Wolky Dayı karşıma çıktı. Kendisi Beşiktaş taraftarının yaratıcı kişiliğini ön plana koyan bu hareketiyle, kısa sürede büyük bir yankı uyandırdı.

Peki, Almanya’da yaşayan taraftarımız bunu neden yaptı ? Bu eylem nasıl aklına geldi ? Karşılığında neler yaşadı ? Hepsini, Siyah-Beyaz keyifli bir kahvaltı eşliğinde kendisine sorduk.

Skenderbeu takımına çikolata gönderme fikri nereden çıktı ?

“Beşiktaş maçı berabere bitince, evde kara kara oturuyordum. Skenderbeu-Sporting Lisbon maçını takip etmeye başladım. Maç 3-0 bitince, birden aklıma daha önce Iğdırlı kardeşim Murat ile yaptığımız çikolata espirisi geldi. Tamamen aniden gerçekleşen bir düşünceydi. Maç öncesi söz verdim, maç sonrası da sözümü tuttum.”

Karşılığında nasıl tepkiler aldınız ?

“Çok az bir kesim tarafından, işin maddi boyutu eleştirildi. Neden ucuz çikolata gönderdin ? gibi tepkiler geldi. Benim hedefim, işin Skenderbeu takımına manevi bir minnettarlık göstergesiydi. O yüzden bu tarz tepkilere pek kulak asmadım. Olayın ulusal basında paylaşılmasının ardından ise, büyük bir kesimden olumlu ve güzel tepkiler aldım. Bu da beni çok mutlu etti. Birçok gazeteci ve spor medyasından program teklifleri aldım. Hiç birini kabul etmedim. Neden olarak ise, bir şey elde etmek için böyle bir eylem yapmadığımı belirttim.”

Peki bu olay sonrası sizi en çok rahatsız eden şey ne oldu ?

“Olay sonrası bir gazete beni aradı, bu eylemi haber yapmak istediklerini belirtti. Bende olumlu bir yanıt vererek, bunun mümkün olabileceğini belirttim. Fakat daha sonra gördüm ki, birçok yazılı ve görsel basın benim haberim bile olmadan resimlerimi paylaşmaya başladı. Bu beni oldukça rahatsız etti.”

Son olarak söylemek istedikleriniz neler ?

“Almanya’dan gelirken, yanıma aldığım çikolataları da güç kuvvet versin diye bu akşam basketbol takımımızın oyuncularına vereceğim. Umarım başarabilirim. Beşiktaş ile kalın…”

Bizde Wolky Dayımıza Duyduk mu ? ve Medya Kartalı ekibi olarak bu güzel sohbeti için teşekkür ediyoruz.

Röportaj: Erdener Karataş

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki