'YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA' Demek Siyaset Yapmak mı Oluyor?..

Usta Gazeteci Uğur Dündar'dan BJK Başkanı Fikret Orman'a sert eleştiri...
Haberin yayılanma tarihi:09 Ağustos 2017, Çarşamba

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlattığı tarih olan 19 Mayıs 1919 ilk kez ne zaman kutlandı, biliyor musunuz?

Hemen söyleyeyim; 1935 yılında, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün girişimiyle ve “Atatürk Günü” adı altında…

O yıl Beşiktaşlı yöneticiler, Türk gençliğinin “Ata”sına beslediği sevgi ve saygıyı yansıtabilmek amacıyla “Atatürk Günü” düzenlemeye karar veriyorlar. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da desteklemesiyle, 24 Mayıs günü, Fenerbahçe Studyumu'nda büyük bir etkinlik organize ediliyor.

Stadyumu dolduran 20 bin seyirci, bir örnek giysilerle resmi geçide katılan 3 güzide kulübümüzün yüzlerce sporcusunu büyük bir coşkuyla alkışlıyor.

Sportif gösterilerle devam eden bu unutulmaz kutlamadan kısa bir süre sonra, Türk Spor Teşkilatı, Spor Kongresi için Ankara'da toplanıyor.

Spor Şurası anlamına da gelen toplantının ilk gününde Beşiktaş'ın kurucularından Ahmet Fetgeri Bey kürsüye çıkarak şu tarihi öneride bulunuyor:

“İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz “Atatürk Günü”nün tüm Türk gençliğine mal edilebilmesi için, bunun 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı adı altında ve her yıl yapılmasını teklif ediyorum…”

Öneri alkışlar arasında oylanıp kabul ediliyor.
Atatürk'ün onaylamasından sonra da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kuşaklar boyu sevgi, saygı, coşku ve onurla kutlanıyor.
1981 yılında ise adı 19 Mayıs Gençlik, Spor ve Atatürk'ü Anma Bayramı olarak değiştiriliyor.
Buna gerekçe olarak da “Ata”nın bir söyleşide “Ben 19 Mayıs”ta doğdum” demiş olması gösteriliyor…

Tek cümle ile özetlemek gerekirse, 19 Mayıs, Beşiktaşlıların önderliğini yaptığı, diğer kulüplerimizin de gönülden desteklediği tarihi girişim sonucunda Gençlik ve Spor Bayramı'na dönüşüyor.

Beşiktaş taraftarları da Mustafa Kemal'in 1919 da Milli Mücadele'yi başlattığı Samsun'un 19 Mayıs Stadyumu'ndaki kupa maçına, Atatürk'e duydukları minnet ve saygıyı ifade etmek için “YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA” afişiyle gidiyorlar.

Ancak yetkililer, her türlü yanıcı ve patlayıcının yanı sıra, kesici ve delici aletlerin de girmesine göz yumdukları stadyuma bu afişin sokulmasını yasaklıyor! Yetkililerin günün iklimine uygun bu yaranmacı davranışlarını bir ölçüde anlamak mümkün!
Peki ya yeni stadyumu inşa ederken ve iki şampiyonluk kazandırırken takdir ettiğimiz Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a ne demeli?

Zira olaylı maçın ardından konuşurken “afiş” sorusu üzerine şunları söylüyor:

“Siyaset yapmak isteyen, partilere gidebilir!..”

Yani Fikret Orman, ülkeyi işgalden kurtaran ve Cumhuriyeti kuran Atatürk'e taraftarın gönül borcunu ifade eden “YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA” afişini, siyaset yapmak olarak değerlendiriyor!

Stadyum yenilenirken Cumhuriyet'in kurucularından İsmet İnönü'nün de adını silen Başkan Orman'a bir önerim var:

Yazıma konu olan bilgileri ve 19 Mayıs Bayramı'nın öyküsünü, kulübünüzün resmi internet sitesinden aldım.

Haydi onları da sildirin ve gerekçe olarak “BURASI SİYASİ PARTİ DEĞİLDİR” diye yazın da görelim!..

Sözcü

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki