Zengin Başkan Kasaya Para Koyabilecek!

UEFA, FFP kurallarını askıya alırken harcama konusuna esneklik getirecek...
Haberin yayılanma tarihi:10 Nisan 2020, Cuma

Koronavirüs salgını öncesinde kulüplerin kazandığından fazlasını harcaması yasaktı. Ancak Avrupa futbolunun patronu, kulüp sahiplerinin kasaya para koyması konusunda esnek olacak.

Dünyayı sarsan koronavirüs (Kovid-19) salgını, doğal olarak futbolu da etkiledi. UEFA Yürütme Komitesi, üye federasyonlara Avrupa kupaları için zorunlu şart olan lisans koşullarının belirlenmesi konusunda ek süre verilmesi talebini kabul etmişti. Ayrıca Finansal Fair Play (FFP) şartnamesinde de, sadece 2020/2021 sezonu için geçerli olmak üzere kulüplerin mâli durumlarının kontrol edilmesi de askıya alınmıştı. Çünkü şu anda kulüplere olan para akışı adeta durdu.

ZENGİN BAŞKANI OLAN AVANTAJLI OLACAKLAR

Bu kararlar resmen açıklanırken, UEFA yeni önlemler için de çalışmalarını sürdürüyor. Buna göre; UEFA koranavirüs nedeniyle Finansal Fair Play sistemini değiştirebilir. Kulüp sahiplerinin, kulübe nakit yatırım yapma yasağı konusunda esneklik gelebilir. Yani kulüp sahipleri kasaya para koyabilecek. Bu şekilde kulüplerin kazandığından daha fazla harcama yolu açılacak. Zengin başkanı olan kulüpler, biraz daha avantajlı olacak.

BİTİRMEDEN OLMAZ!

UEFA Başkanı Ceferin’in ‘Liverpool’un şampiyonluğu tescil edilebilir’ açıklamaları Liverpool’u memnun etmedi. Liverpool’un eski Kaptanı Steve Nicol, “Maçlar oynanmalı ve Liverpool sahada şampiyon olmalı. Liverpool taraftarı 30 yıldır bunu bekliyor” dedi.

GELECEKTEN ENDİŞELİ

Udinese Sportif Direktörü Marino, “Belçika Federasyonu, ligi tescil etti. İngiltere Premier Lig’de de benzer bir şey göreceğiz. Liverpool’u şampiyon ilan edecekler. Çünkü orada da virüs her geçen gün etkisini artırıyor. Sadece bu sezon için değil, önümüzdeki sezonlar için de endişeliyim” dedi.

Akşam

Etiketler: UEFA   FFP   DUYDUK MU? www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki