Zirvenin Mimarları

Mario Gomez-Jose Sosa ikilisi müthiş performanslarıyla Beşiktaş’a şampiyonluk yolunu açtı. Alman yıldız 32 maçta 25 gol, 5 asiste imza atarken, Arjantinli oyuncu ise 6 gol, 12 asistle takımına büyük katkı yaptı.
Haberin yayılanma tarihi:11 Mayıs 2016, Çarşamba

Beşiktaş’ın zirve yolunda Mario Gomez ve Jose Sosa ikilisinin başarısı öne çıktı. Şampiyonluk kupasına sadece 1 puan uzaklıkta olan siyah-beyazlılar, 32 haftalık süreçte Gomez-Sosa ikilisinin hücum gücüyle adeta uçuşa geçti. Gomez ve Sosa hem bireysel hem de takım bazında rakiplere fark attı.

Zirveye giden yolda ligde 25 gol atan Gomez adeta başarıya uçtu. 32 lig maçında sahada olan Alman forvet 5 kez de asist yaptı. Toplamda 30 gole katkı veren tecrübeli yıldız, 60 şutla sezonun en aktif hücumcusu oldu. Bu süreçte 32 kez de hücum şansı yaratan Gomez, şut isabetinde yüzde 30’u aşan bir oran tutturdu. Bu rakamlarla beraber Gomez, ligdeki dünyaca ünlü yıldız rakipleri Van Persie, Eto’o, Podolski ve Cardozo gibi isimleri solladı.

Herkesi solladı

Hücumun merkezinde olan Jose Sosa da ciddi anlamda takımına katkı yaptı. 29 lig maçında süre alan Arjantinli, 6 gol ve 12 asistle ligin en üretken orta sahası oldu. Toplam 20 gole katkı sunan Sosa, 29 maçlık ortalamada pas isabetinde yüzde 77 isabet, hedefi bulan 20 şut ve 60 hücum şansı yaratma ile ligin en iyisi olmayı başardı. Sosa, rakiplerinden Sneijder, Nani, Diego ve Mehmet Ekici gibi isimleri de geride bıraktı.

50’ye ulaştı

Kartal’ın gol yükünü Mario Gomez ve Jose Sosa çekti. Asistlerle birlikte 30 gole katkı veren Gomez ve 20 golde imzası olan Sosa toplamda 50’ye ulaştı. 32 haftalık dönemde 71 gol kaydeden Beşiktaş’ın yüzde 75’lik gol gücü Sosa-Gomez ikilisinden geldi.

  Milliyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki