ZORLU HAFTALAR GELİYOR!

Fanatik gazetesi yazarlarından Mehmet Demirkol, Deniz Çoban ve Faik Çetiner Beşiktaş'ın önündeki haftaları, şampiyonluk yarışını ve lig sıralaması hakkında tahminlerini açıkladı...
Haberin yayılanma tarihi:31 Mart 2021, Çarşamba

SORU;

Beşiktaş'ın genel performansını ölçü alarak kalan maçlarını yorumlar mısınız? Ligin kalan kısmında sıralama, size göre nasıl değişebilir?

Mehmet Demirkol 

‘Larin, Ghezzal ve Aboubakar çok rahat’

Beşiktaş , rakiplerine göre daha istikrarlı oynuyor. Kontrol oyununda sorunları var. Geçiş oyununda etkili çıkıyorlar, bitiremedikleri akınlarda takım boyu uzun olduğundan dönüşlerde sorun yaşıyorlar. Ancak çok coşkulu bir baskı oyunları var. Larin, Ghezzal, Aboubakar üçlüsü özellikle orta saha kalabalık geldiği için rahat ediyor. Diğer takımlarda bu yok.  Fenerbahçe’nin çifte ikili averaj dezavantajıyla şansı düşük. Galatasaray’ın önümüzdeki 3 maçı çok belirleyici. Buradan 9 puanla çıkarsa, Terim sazı eline alabilir. Bunun dışında Beşiktaş’ın zirveye yakın olduğunu söylemek zor değil. Arkadaki 3 takım nasıl dizilse şaşırmam. 

Faik Çetiner:

Şampiyonluk hesapları yapmak için istikrarlı sonuçlar almak şart. Şu an sadece Beşiktaş’ı istikrarlı görüyoruz. Zaten aradaki fark da bu yüzden. Galatasaray, Kadıköy’de Fenerbahçe’yi deviriyor, evinde Rize’ye yeniliyor. Şampiyonluk hesabı yapan takım; deplasmanda Ankaragücü, evinde Sivas ve Rize maçlarında sadece 1 puan alabildi. Bu takımın zirve hesabı şaşmaz mı? Diğer büyüklere göre Beşiktaş çok daha istikrarlı. İçeride ve dışarıda kazanmayı beceriyor. Takipçisi Galatasaray hariç, ikili averajı da iyi. Galatasaray’la da maçı var. Rakiplerine göre bir maçı eksik. 3-5-9 puan farkla rakiplerinin önünde oluşu büyük avantaj.

Deniz Çoban

 

‘Hem istikrarlılar, hem Aboubakar var’

Milli ara sonrası 4 haftada 7 lig maçı oynanacak. Bu süreçte saha içinden çok, saha dışı yaşananlar gidişatı etkileyecek. Yabancılar ülkelerine gittiler. Döndüklerinde yaşanan yorgunluk, sakatlık ve tekrar yükselişe geçen Kovid-19 belasıyla ilgili neler yaşayacağız? Bilemiyoruz! Saha içi organizasyonun etkili olduğu ve saha dışı olumsuzlukların yaşanmadığı bir senaryoda öngörüm; şu anki sıralamanın olduğu şekliyle devam edeceği yönünde. Beşiktaş standardını oluşturdu. Her maçı aynı istikrarla oynuyor. Kısa süreli inişler çıkışlar yaşasa da temelde ne yaptığını bilen ve güven veren bir yanı, beraberinde Aboubakar farkı var!

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki