BAŞKAN ARAT'A 3 İTİRAZ!

Beşiktaş'ta aralık ayında göreve gelen Hasan Arat yönetimine karşı üç konuda itiraz yükseldi...
Haberin yayılanma tarihi:05 Mayıs 2024, Pazar

MUHALEFET SES YÜKSELTTİ;

Beşiktaş'ta 6 Aralık 2023 tarihinde yapılan olağanüstü seçimli genel kurulun ardından iş başına gelen Hasan Arat yönetimi, futbol takımının üst üste aldığı başarısız sonuçların ardından gözünü önümüzdeki sezona dikti. Seneye şampiyon olmak için Galatasaray ve Fenerbahçe ile yarışacak bir kadro kurmak isteyen "Kara Kartal"da yönetime muhalefetten üç konuda itiraz var.

1- BORSADA SERMAYE ARTIRIMI

Kulüp, 2 Nisan'da, yüzde 250 bedelli sermaye artırımı kararı aldı. Beşiktaş, buradan yaklaşık 1 Milyar 200 Milyar Lira gelir hedefliyor. Siyah-Beyazlı yönetimin, gelecek parayı transferde değerlendireceği iddia ediliyor.

Borsada yapılan bedelli sermaye artırımı sonrasında hisse senetlerinde belli oranda bir düşüş olması olağan karşılanırken, elinde hisse senetleri bulunan taraftarların sermeye artırımı sebebiyle hisse senedi paylarını koruyabilmek için güncel borsadaki değer doğrultusunda yaklaşık dört bin liralık bir ödeme yapmak zorunda. Şayet ellerinde bulunan hisse senetleri için sermaye artırımı farkını ödemezlerse, aradaki fark kadar hisse senedi satışa çıkarılacak.

Özetle, şirketteki pay oranlarının değişmesini istemeyen her bir hissedar bu farkı ödeme yükümlülüğü var.Ödemediği takdirde zaten borsada yeni hisse senetleri olacağından satışa sunulacak.

Kongre üyesleri, yönetimin bedelli sermaye artırımını hangi gerekçe ve amaçla yaptığı konusunda Beşiktaş kamuoyunun detaylı bilgilendirilmediği kanısında.

Yönetimin, sermaye artırımı nedeniyle kulübün hisse oranına tekabül eden 1 Milyar 200 Milyon TL’yi kimin, nasıl ve hangi şartlarda ödeyeceği, bu konu hakkındaki planların Beşiktaş camiası ile paylaşılıp paylaşılmayacağı yanıt bekleyen sorular arasında.

Beşiktaş'ta 89 lira seviyelerinde seyreden hisse senetlerinin 47 lira seviyelerine düşmesi de endişe uyandırıyor. Daha da aşağı düşerse hisse senedi sahibi taraftarlara bu konunun nasıl açıklanacağı merak ediliyor.

Muhalefet, Beşiktaş Futbol Yatırımları hissedarlarının, sermaye artırımı kararı nedeniyle geçmişte özellikle tekstil firmalarında görülen Borsa batağına düşme hadisesinin yaşanmasından korkuluyor ve bu konuda yönetim kurulunun herhangi bir planı veya imkanının olup olmadığı merak ediliyor.

Ayrıca, sermaye artırımı için Ankara'ya giden ekipte yönetim kurulu üyeleri haricinde birilerinin olup olmadığı da yanıt arıyor.

2- BEYMEN VE KATAR

Bir diğer konu ise başkan Hasan Arat’ın yönetim kurulu üyeliğini yaptığı Beymen firmasının Katarlı bir firmaya ait olması ve Beşiktaş'ın, Katarlı Nasser Al-Khelaifi’nin hissedarı olduğu Portekiz'in Braga Kulübünden Al Musrati’yi rekor bedelle transfer etmesi.

Kulüp İçinde Arat'a Şu Soru Yöneltiliyor:

"Eğer başkanın kendi ifadesi doğruysa dostluklar paradan daha önemliyse Musrati’ye neden rekor bir transfer ücreti verildi? Kendi ifadesi ile Nasser El-Khelaifi yakın dostu değil miydi? Ya da, dostluklar paradan değersiz mi oldu?"

Başkan Hasan Arat'ın, Beymen'in Londra merkezli yatırım bankasının yönetiminden arkadaşı olan Tolga Egemen’i Futbol A.Ş.’nin yönetim kuruluna alması da kulüp içinde ses getirdi.

3- PASSOLİG VE ÇALIK HOLDİNG

Üçüncü ve son mesele ise Hasan Arat'ın 2020-2022 yılları arasında Passolig'i yani Aktif Bank'ı bünyesinde bulunduran Çalık Holding’de yönetim kurulu üyesi olması.

Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Passolig'in yaptığı anlaşma 2023 yılında sona ermesinin ardından Kulüpler Birliği Vakfının yaptığı toplantılar neticesinde, 19 Şubat 2024 tarihinde: "Kulüplerimiz, önümüzdeki dönemde elektronik bilet satış organizasyonunu, anlaşacakları firmalar ile gerçekleştirmek kanaatindedir. Bu doğrultuda bilet satış organizasyonu ve teknik altyapı kabiliyetine haiz firmalar ile görüşme kararı alınmıştır. Kulüplerimizin bilet satış organizasyonuna talip olacak firmaların Kulüpler Birliği Vakfına başvurularını iletmeleri rica olunur." açıklamasında bulunuldu.

Ancak, Beşiktaş yönetiminin diğer firmalardan gelebilecek olası teklifleri beklemeden, tabir-i caizse Kulüpler Birliği Vakfının havuzunu delercesine alelacele Passolig ile sözleşme uzatan ilk kulüp olması kulüp içinde kaşların çatılmasına neden oldu.

Muhalefet, bu konuda diğer teklifleri de tartarak buradan daha fazla gelir elde edilebileceği görüşünde.

Beşiktaş'ın Passolig'in sahibi olan Aktif Bank ile olan sözleşmesini hızlıca uzatmasının diğer kulüplerin Passolig karşısındaki pazarlıklarda zayıf kalmasına sebebiyet verdiği de düşünülüyor.

Bu durumun hem Beşiktaş'ın hem de kulüplerin aleyhine bir gelişme olduğu görüşü hakim.

Beşiktaş yönetimi de Aktif Bank ile yapılan sözleşmenin hemen ardından Akitf Bank gelirlerini kırdırttı. Hasan Arat, 9 Mart 2024 tarihli divan kurulu toplantısında Aktif Bank gelirlerinin kullanıldığını açıkladı.

Hasan Arat, eski başkan Ahmet Nur Çebi'nin Tüpraş ile yapılan sponsorluk anlaşmasından elde edilen gelirleri kırdırtmasından dolayı eleştirmişti.

OdaTv

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki