BEŞİKTAŞ ESKİ BAŞKANI AMERİKA'DA GÖKDELEN DİKTİ!

Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, ABD'deki gökdelen yatırımını ‘yakında’ notuyla paylaştı...
Haberin yayılanma tarihi:17 Kasım 2023, Cuma

125 Greenwich Caddesi;

ABD’de yatırımlarına hız veren ve  ünlü gayrimenkul kralı Davide Bizzi  ile ortaklık kuran Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, New York’un en fazla kata sahip 4’üncü gökdelenine ortak olmuştu. Bilgili, sosyal medyasından 88 katlı 278 metre uzunluğunda olan ve Manhattan’daki 125 Greenwich Caddesi’nde bulunan gökdelenin fotoğrafını paylaştı.

ABD'de önemli yatırım kararları alan iş insanı Bilgili, Kuzey Amerika’nın en büyük emlak krallarından Michael Shvo'dan ayrılarak kez Bizzi & Partners ile ortak olmuştu. İki ortak hem ABD’de hem de Avrupa’da bazı projeleri hayata geçireceklerini belirtirken, ABD’li şirketin sahibi Davide Bizzi, Serdar Bilgili ile ilgili olarak "İş dünyasında aynı kültüre, aynı görüşe, aynı tutuma ve aynı değerlere sahibiz"  açıklaması yapmıştı. 

MIAMI VE İTALYA'DA BİRLİKTE ÇALIŞACAKLAR

Bilgili, Bizzi'nin Miami Beach'te geliştirmekte olduğu bir ofis mülkü de dahil olmak üzere gelecekteki tüm projelerde ortak olmayı planlıyor. Ayrıca Miami'de ve Los Angeles'ta yeniden geliştirmeyi umdukları bazı ofis mülklerinde daha fazla fırsat arıyorlar. İtalya'da da projeleri bulunan Bizzi, projelerine Bilgili’yi de almak istiyor. İkili, otel de dahil olmak üzere Avrupa'da yatırım yapmayı hedefliyor.

3.5 MİLYAR DOLARLIK BİNA YATIRIMI YAPMIŞTI

Bilgili, ABD sahnesine ilk kez 2018 civarında arkadaşı Michael Shvo ile ortaklık kurarak girdi. Alman emeklilik fonu BVK'nın desteğiyle Bilgili ve ortağı Shvo, Deutsche Finance America ile büyük bir satın alma çılgınlığına girişti. Oluşturdukları ortaklık, 711 Beşinci Cadde'deki Coca-Cola Binasını, 685 Beşinci Cadde'deki eski Gucci genel merkezini, San Fransisco’daki Transamerica Piramidi, Chicago'nun simgesel yapısı "Big Red" Beverly Hills'teki Mandarin Oriental Residences'ın alanını satın aldı. Ancak ortaklar birbirleriyle çatıştı ve Bilgili, Shvo'ya dava açtı. Bilgili ve ortaklarının yaptığı yatırımların tutarı 3.5 milyar doların üzerindeydi. Genelde satın alma yapan Chicago’da 333 Wabash adresindeki Big Red adı verilen ofis binasını 370 milyon dolara, 48 katlı Transamerica gökdelenini ise 700 milyon dolara satın almıştı.

Patronlar Dünyası

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki