FUTBOLA ARA YOK!

2023-2024 Süper Lig sezonunun bitimiyle birlikte, dikkatler A Milli Futbol Takımı'nın da yer alacağı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) çevrildi...
Haberin yayılanma tarihi:27 Mayıs 2024, Pazartesi

SÜPER LİG'E VEDA EDEN TAKIMLAR;

11 Ağustos 2023’te Trabzonspor-Bitexen Antalyaspor maçıyla başlayan ve 290 gün süren mücadelede ligden düşen takımlar İstanbulspor, VavaCars Fatih Karagümrük, Siltaş Yapı Pendikspor ve MKE Ankaragücü oldu.

YENİ SEZON 9 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK

75 günlük bir aranın ardından, 2024-2025 sezonu 9, 10, 11 ve 12 Ağustos tarihlerinde oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. Ligin ilk yarısı 20, 21, 22 ve 23 Aralık tarihlerinde oynanacak maçlarla tamamlanacak.

Lig'in ikinci yarısı 3, 4, 5 ve 6 Ocak 2025 tarihlerinde başlayacak ve sezon 1 Haziran 2025'te sona erecek.

EURO 2024 14 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Almanya’nın 10 şehrinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası, Münih’teki Allianz Arena’da Almanya ile İskoçya arasında oynanacak açılış maçıyla start alacak.

EURO 2024'e Almanya'nın Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak.

Grup maçlarının 26 Haziran’da sona ereceği turnuvada, son 16 turu 29 Haziran’da başlayacak.

Çeyrek final maçları 5-6 Temmuz'da, yarı final maçları ise 9-10 Temmuz'da oynanacak. EURO 2024'ün şampiyonu, 14 Temmuz’da Berlin Olimpiyat Stadı’nda yapılacak final maçıyla belirlenecek.

MİLLİ TAKIM ÇALIŞIYOR

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'te F Grubu'nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek. Bu doğrultuda hazırlıklarına hız verdi.

A Milli Takım aday kadrosuna çağrılan futbolcular, üç etap halinde kampa katılacak. İlk grupta yer alan ve kulüplerindeki maçlarını tamamlayan oyuncular, geçen cuma gününden itibaren Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Tesisleri’nde antrenmanlarına başladı.

Liglerindeki maçlarını tamamlayan ikinci grup futbolcular, 29 Mayıs Çarşamba günü kampa dahil olacak. Son olarak, Arda Güler ve Salih Özcan, Borussia Dortmund ile Real Madrid’i karşı karşıya getirecek UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin ardından İtalya'da kampa katılacak. 29 Mayıs’ta tam kadro olarak İstanbul’da toplandıktan sonra, 3 Haziran’a kadar çalışmalarına Riva’da devam edecek.

MİLLİLERDEN İKİ HAZIRLIK MAÇI

A Milli Futbol Takımı, şampiyona öncesinde iki hazırlık maçı yapacak. Ay-yıldızlılar, 4 Haziran’da İtalya, 10 Haziran’da ise Polonya ile deplasmanda karşılaşacak.

Türkiye'nin İtalya ile oynayacağı maç, Serie A takımlarından Bologna FC 1909’un sahası olan Renato Dall'Ara Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak.

Polonya maçına kadar olan süreci, Opalenica kasabasında kamp yaparak geçirecek olan milli takım, İtalya maçının ertesi günü Bologna’dan Poznan’a hareket edecek. 9 Haziran’da ise Varşova’ya geçerek Polonya-Türkiye maçının oynanacağı PGE Narodowy Stadyumu'na ulaşacak. Bu karşılaşma, TSİ 21.45’te başlayacak.

A Milli Takımı, 5-11 Haziran tarihleri arasında Ümit Milli Takımı ile beraber kamp yapacak. A ve Ümit Milli Takımları, İtalya ve Polonya’da birbirleriyle iki antrenman maçı oynayacak.

Ay-yıldızlılar, 11 Haziran'da Polonya’dan Almanya’ya geçerek hazırlıklarını Barsinghausen kasabasındaki kamp merkezinde sürdürecek.

TÜRKİYE'NİN EURO 2024 MAÇ PROGRAMI

Ay-yıldızlı ekip, EURO 2024’teki ilk maçında 18 Haziran Salı günü Dortmund’da Gürcistan ile karşılaşacak.

Milli takım, gruptaki ikinci maçını 22 Haziran Cumartesi günü yine Dortmund’da Portekiz ile, üçüncü karşılaşmasını ise 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg’da Çekya ile oynayacak.

18 Haziran Salı:

Türkiye-Gürcistan (Dortmund)

22 Haziran Cumartesi:

Türkiye-Portekiz (Dortmund)

26 Haziran Çarşamba:

Çekya-Türkiye (Hamburg)

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki