Gençlerden Korkmayın Efendiler!

Erdener Karataş Yazdı.
Haberin yayılanma tarihi:25 Kasım 2015, Çarşamba

Bekletilen üyelikler konusu daha önce, gerek genel kurullarda, gerek gazete ve köşe yazılarında, gerek sosyal medya da hatta ve hatta divan kurullarında defalarca dile getirilmesine rağmen ne yazık ki, 2015 Kasım ayı itibariyle de bir sonuca bağlanmamıştır ya da bağlanmak istenmemiştir.

2014 yılının başından bu yana süregelen bu tutum, her dile getirilişte, ya kürsüden yalanlanmış ya da geçiştirilerek Beşiktaş’ın gelecekteki varisleri mütemadiyen kandırılmıştır.

Bakın, Beşiktaş Jimnastik Kulübü tüzüğü 10. Madde b. bendinde kulübe üyelik işlemleri hakkında ne diyor ?

“Yönetim Kurulu, üyelik başvuru formunu bir hafta içinde Seçme ve Sicil Kurulu’na alındı belgesi karşılığı verir. Seçme ve Sicil Kurulu, başvuru ve eklerini, tüzük hükümlerine uygun olup olmadığını araştırarak, kulüp binasında 10 (on) gün süre ile askıya çıkarır ve kulübün resmi internet sitesinde duyurur. Gerektiğinde adayla sözlü görüşme yaparak, adı geçen hakkında yapacağı inceleme sonucunu, başvurusuna karşılık olarak bildirilmek üzere 15 (on beş) gün içinde Yönetim Kurulu’na verir. Yönetim Kurulu’nun vereceği karar kesindir. Başvurular, Genel Sekreterliğe yapılan başvuru tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde karara bağlanır ve sonuç ilgili kişiye, kulüpte kayıtlı iletişim bilgilerine göre yapılan bildirimler yoluyla bildirilir.”

Madde çok açık ve çok net. “yapılan başvuru tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde karara bağlanır ve sonuç ilgili kişiye, kulüpte kayıtlı iletişim bilgilerine göre yapılan bildirimler yoluyla bildirilir.” ya üyelik kabul edilir ya da edilmez.

Peki, Beşiktaş JK’ya üyelik ölçüsünde uygun şartları bulamadınız ve üyeliği kabul etmeyeceksiniz. Üyeliğin reddini oluşturan şartlar ise Beşiktaş Jimnastik Kulübü tüzüğünün 9. Maddesinde şöyle belirtilmektedir;

  • “Yasalarda derneklere üye olmaları yasaklanmış olanlar,
  • Cezaları tecil edilmiş veya affa uğramış olsalar bile yüz kızartıcı ve diğer suçlardan (bilinçli taksirli suçlar dışındaki taksirli suçlar hariç) birinden dolayı hapis cezası ile mahkûm olanlar veya hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması  kararı verilmiş olanlar,
  • Kendi isteğiyle ayrılmış veya üyelikten çıkarılmış olanlar,
  • Türkiye profesyonel spor liglerinde aynı kategoride faaliyet gösteren başka bir spor kulübüne üye olanlar ile lisanslı sporcu veya görevli olanlar

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne üye olamazlar. Ayrıca, Türkiye profesyonel spor liglerindeki takımlara üye olan, bu takımlar ve/veya iştirakleri ile ortaklıkları bulunan mevcut üyeler üyelik haklarından faydalanamazlar.”

Bu madddeden de anlaşılacağı üzere bu maddeleri barındırmayan herkes Beşiktaş JK’ya üye olabilir.

Bilirsiniz ki, ülkeler anayasalarla yönetilir. Bunlar yazılı olur ve yöneticileri anayasaya uymak zorundadır. Anayasa dışına çıkılmaz, ihlal edilemez. o ne diyorsa o dur. Çünkü adı üstünde Ana’yasadır.

Beşiktaş JK Derneğinin tüzüğü de Beşiktaş’ın anayasasıdır. Bu sebeple, uyulmak zorundadır. Fakat, kulübe üyelikler konusunda, Beşiktaş JK tüzüğünün 9. Ve 10. Maddesine uyulmayarak anayasal suç işlenmektedir.

Mayıs ayında yapılan genel kurul sonrası, her mecrada, yeni gelen üyelerin Beşiktaş JK Genel Kurulunun seviyesini düşürdüğünü iddia edenler, bu tarz kurullarda ön sıralarda oturup kutsal ailevi varlıklara küfürler yağdıran insanların kurulun seviyesine pozitif etki ettiklerini mi düşünüyorlar çok merak ediyorum. Son divan kurulu toplantısında da ‘mahalle atışmaları’nı aratmayacak tarzda ki atışmalar da bize aslında kimin ne kadar seviye de ne tarz söylemlerde bulunduğunun en büyük kanıtıydı. 

Aslında yazımda anlatmak istediğim tüzüğü anlamak istemeyenlere tüzük ihlal ettiklerini bir kez daha belirtmekti. Ama şunu da sormadan geçemeyeceğim; 1200 TL teklifini verenleri ne korkutmuştur ki, üyelik giriş ücretlerini yükseltmeyi gündeme getirmişlerdir. Ya da toplu olarak aidatı ödenen, 5000 küsür kişi sizlere güç mü veriyor da bu konunun üzerine gidemediniz ?

Son söz;

GENÇLERDEN KORKMAYIN EFENDİLER !

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki