'SERGEN HOCANIN CESUR OLMASI HOŞUMA GİDİYOR'

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Bahar Özgüvenç, gündeme dair açıklamalarda bulundu...
Haberin yayılanma tarihi:11 Mart 2021, Perşembe

'ŞAMPİYONLUK YOLUNDA DEVAM EDECEĞİZ' 

Geçtiğimiz Mart ayında en son oynadı takım büyük sahada. Daha sonra 1 yıl kadar off durumdaydı sporcularımız. Şubat ayından itibaren ufak ufak antrenmanlara başladık sakatlıklara engel olmak için. Yeni bir sistemimiz var. Oyun organizasyonunu görmek amacıyla ona yönelik çalışıyoruz. Eksiklerimiz var ama 1.5 aya kadar vaktimiz var. En iyi şekilde takımı hazırlayıp, İnşallah şampiyonluk yolunda devam edeceğiz.

'HER SPORCUYU HER POZİSYONA HAZIRLAMAK GEREKİYOR' 

Bizim fikstürümüzde de 3-4 günde 1 maç yapacağız herhalde. Tabii bu bizim için biraz daha handikap şartlardan dolayı. Önlemleri yardımcı antrenörlerimizle, fizyoterapistlerimizle alacağız. Masör ve fizyoterapistlerimizin sayısını arttıracağız. Biraz daha arkadaşlarımızı yormayacak maçlarda dinlendirmeyi düşünüyoruz. Her sporcuyu her pozisyona hazırlamamız gerekiyor. Biraz daha çeşitli olmamız gerekiyor.

İlk 11’imizin ikinci 11’inin hemen hemen ona yakın olması lazım. Estra durumlar tabii ki yaşanacaktır. Ben Beşiktaş’a geldiğimden beri bir futbolcuyu bir mevkii de denemedim. Sol bekimizi bile sağ açık olarak denedim antrenmanlarda. Günümüz futbolunda bir pozisyonda oynayan futbolcu bile transfer edilmemeye çalışılıyor. Biz de elimizdeki oyuncularımızı yan pozisyonlarda devşirmeye çalışacağız.

'HAZIRLIK OLUR AMA RESMİ MAÇ OLMAZ' 

Kadın ve erkek futbolunu ayrıştıranları şu şekilde kınamamak gerekiyor ; erkek ve kadın fizik gücünde önemli farklılıklar var. Bu farklılıkların sebebi doğuştan gelen bir sebep. Kadın olarak bunun üzerine koymaya çalışsanız da bir erkekle bu anlamda aynı güçte olamıyorsunuz. Ancak teknik kapasite, pratik zeka, oyun okuma dersek başa baş çekişiriz ama. Futbol bir fizik gücü. Gösteri maçı olur, hazırlık maçı olur ama resmi maç olmaz.

'YÖNETİM ARKAMIZDA' 

Ben 20 yıl futbol oynadım hiçbir idarede bu kadar önem görmedim. Başkanımız Ahmet Nur Çebi dün bile burayı ziyaret etti. Her an ilgisini hissettiriyor. Kadınlara verdiği önemi kıymeti özellikle sponsorlarla da hissettiriyor. Biz şanslıyız bu anlamda yönetim arkamızda. Biz kalitemizle ve duruşumuzla konuşulmak istiyoruz. Sosyal medyadan bana binlerce mesaj geliyor.

'SPONSORLUKLAR CİDDİ GÜÇ GETİRİR' 

Futbol oynamak istiyorum ama doğudayım vb. gibi. 18 yaşından küçük oldukları için davet edemiyoruz buraya. Anne ve babalara seslenmek istiyorum. Bırakın hata da olsa çocuklarınız kendi kararlarını kendileri versinler. Medyaya gelecek olursak bizim maçlarımızı verirlerse eğer sponsorluklar gelir. Sponsorluklar da kadın futboluna maddi anlamda bir güç getirir. O zaman benim futbolcularım 10 saat ayakta çalıştıktan sonra gelip antrenman yapmazlar. Bunları birleştirirsek uluslararası düzeye bile çıkartabiliriz kadın futbolu.

'HÜCUM FUTBOLU ÜZERİNE ÇALIŞIYORUM' 

Ben futbol oynarken de santrafor ve sol kanatta oynuyordu. Hücum futbolunu çok severim zaten bu oyunu oynatmazsanız taraftar sizi 1 ayda göndermek ister. Taraftar çok önde oynayan, baskı yapan takım ister. Geldiğim günden bu yana hücum futbolu üzerinde çalışıyorum. Süper Lig’e baktığımızda bu 1-0 biten 1.5- 0 biten teknik direktörlerimizin maçlarını izlemiyorum. bu kısır döngüdeki oyun benim hoşuma gitmiyor.

'SERGEN HOCANIN CESUR OLMASI HOŞUMA GİDİYOR' 

Oyunu kilitleyen takımlar hoşuma gitmiyor, 6-3-1 sistemi, kapanan takımlar hoşuma gitmiyor. Geride bekleyerek gol atamazsınız. Bu anlamda da Sergen hocaya bakarsak, hücum futbolu seven ve geldiği günden bu yana özellikle kalecilerde gençlere inandığı ve o süre zarfında çok eleştiri aldığı ama şimdi göklere çıkarttığı kararlarının meyvelerini alıyor. Belirli futbolcular üzerine takım kurulmaz. Sergen hocanın bu anlamda cesur olması çok hoşuma gidiyor. Farklı kararlar vermesi çok hoşuma gidiyor. Takım üzerindeki kişileri değiştirip opsiyonel bir durum yaratıp herkesi tehdit etmesi hoşuma gidiyor. Her zaman sen oynayacaksın, sen as oyuncusun modeli oluşturmaması hoşuma gidiyor. Gol atınca herkesin birlikte sevinmesi birliği gösterir. Biz de öyle bir takım olmak istiyoruz.

'ŞAMPİYONLUK İPİNİ GÖĞÜSLER DEMİŞTİM' 

Ben aslında sezon başında iki tane birbirine yakın 11’i olan takım şampiyonluk ipini göğüsler demiştim. Tabii Fenerbahçe bu transferleri yaparken her mevkide 3 oyuncuları var 'aa ne güzel dedim' ama ummadıkları oyuncularda sakatlıklar çıktı. Bunların handikabını yaşıyorlar. Biraz da eski futbolcularından oluşmuş idari kadro olunca medya tabii acaba onlar mı takımı kuruyor diye düşündü.

'LEWANDOWSKI HAYRANIYIM' 

Hızlı oyunu seviyorum. Oyuncuların az yere düştüğü maçları izlemek hoşuma gidiyor. Hakemin sürekli düdük çalıp durdurduğu maçları izlerken ruhum daralıyor. Premier lig, İspanyollar hoşuma gidiyor. Bayern Münih’i sürekli takip ederim. Lewandowski hayranıyım. Bu arada son olarak Ronaldo bence Beşiktaş’a gelecek bir gün. Pepe’yi gördü Beşiktaş neden gelmesin ? Ancak gelirse Türkiye’ye Beşiktaş’a gelir sadece ve biz onu bence o forma ile göreceğiz.

Milliyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki