Söylermisin Umut Güner Aboubakar Bir Yılda Nasıl 10 Kat Fazla Eder?

Beşiktaş yönetim kurulu üyesi Umut GÜNER’in yoğun çabaları sonucu Porto’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Vincent Aboubakar’ın takıma katkısı, Siyah Beyazlı camia tarafından sıkça tartışılır hale geldi.
Haberin yayılanma tarihi:03 Ekim 2016, Pazartesi

Duyduk Mu & Medya Kartalı ekibinin Aboubakar’ın geçtiğimiz senelerde Porto’dan aldığı net kazancını ortaya çıkarması ve Beşiktaş’tan bu oyuncunun neredeyse 10 kat fazla maaş alması, gündeme bomba gibi düştü.

1 Yıllık Maliyeti yaklaşık 20 Milyon TL.

Beşiktaş kulübüne Vincent Aboubakar kiralama bedeli ve maliyeti, yaklaşık 1 senede 6.5 Milyon Euro. 

İşte BJK’nın Kap’a yaptığı resmi açıklama;

 "Vincent Aboubakar'ın geçici transferi konusunda oyuncunun kendisi ve kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. FC Porto kulübüne 2016-2017 sezonu kiralama bedeli olarak 2.500.000 Avro ödenecektir. Oyuncuya 2016-2017 sezonu için 3.300.000 Avro garanti ücreti ve 4.000 Avro puanbaşı ücreti ödenecektir. "

1 Senede Aboubakar’ın Ederi, Nasıl 10 Kat Arttı? 

Duyduk mu & Medya Kartalı ekibinin Aboubakar’ın 2015 senesinde ki kazanç ve değerini gözler önüne serdiği maliyet tablosuna göre, yeni forvet bugün Beşiktaş’tan neredeyse 10 kat daha fazla kazanç elde ediyor. 

İşte son 3 yılda Aboubakar’ın eder ve maliyeti; 

Akıllara Portekiz’li Alves Geliyor.

2011 yılında Yıldırım Demirören tarafından transfer edilen ve Beşiktaş’ta sadece 6 resmi maç oynayıp toplam 43 dakika süre alan Portekizli Regufe Alves, ardında Siyah Beyazlı camiaya 3.1 milyon Euro’luk bir maliyet bırakmıştı. O dönem Avrupa bileti için Alves’den doğan borcu önüne çıkarılan Siyah Beyazlılar, transfer ettikleri dönem 6.2 milyon Euro değer biçilen bir oyuncunun kendilerinde yıllık nasıl 300 bin Euro’ya oynadığını da sordu. Ve sonunda 1.4 milyon Euro karşılığında, dosya kapatılmıştı. Regufe Alves’in bugünkü transfer değeri 300 Bin Euro. 

İlerleyen zamanlarda Aboubakar’ın Beşiktaş macerası çok daha fazla tartışılacak gibi gözükürken, Erdal Torunoğulları’nı görevden alıp yerine Umut Güner’i Futbolun başına getiren Başkan Fikret Orman’ın, takınacağı tavırda merak konusu.  

Duyduk Mu & Medya Kartalı

ÖZEL HABER

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki