TFF'DEN mehmet büyükekşi GİDECEK YERİNE VEKİLİ GELECEK!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye yönelik eleştiriler gündemden düşmezken kulislerde başkan adayı olarak TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt’ün ismi geçmeye başladı...
Haberin yayılanma tarihi:05 Mart 2024, Salı

FUTBOL FEDERASYONU VE SKANDALLARI GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR;

Geçen hafta yayın ihalesi çok konuşuldu. TFF’nin yayın Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın hakları ihalesini 182 milyon dolar teklif veren Digiturk kazandı.

TFF ile ilgili en çok konuşulan isim ise Başkan Mehmet Büyükekşi… Gerek futbol kulüpleri tarafında gerek kamuoyunda sürekli Büyükekşi’ye yönelik eleştiriler gündemi meşgul ediyor. Ancak son günlerde TFF ile ilgili kulislerde başka bir isim öne çıkmış durumda.

Bu isim TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt.

Kulislerde Eröğüt’ün TFF Başkanlığı için en kuvvetli aday olduğu konuşuluyor. İddia o ki Mehmet Büyükekşi, Almanya’da 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan sonra görevden ayrılacak ve Mustafa Eröğüt TFF’nin yeni başkanı olacak.

SPOR YÖNETİCİLİĞİ ALANINDA EĞİTİM ALDI

Peki Mustafa Eröğüt kim? Acıbadem Sağlık Grubu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olan Eröğüt, 6 yıldır sağlık sektöründe üst düzey yöneticilik yapıyor. ABD’de Ithaca College’de İşletme yönetimi eğitimi aldı. Spor yönetimi alanında ise yüksek lisans ve Marmara Üniversitesi Spor Yöneticiliği alanında doktora bölümlerinden mezun oldu. 17 yıldır aktif olarak spor yöneticiliği yapan Mustafa Eröğüt, kariyerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Akademisi’nde idari koordinatörlükle başlamış. Sonrasında sırasıyla İBB Profesyonel Futbol Takımı İdari Direktörlüğü, Baker Tilly Güreli Denetim Asistanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Departmanı’nda Direktörlük ve Milli Takımlar Direktörlüğü, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nde CEO’luk ve Asbaşkanlık görevlerini üstlendi.

KARTAL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MEZUNU, BİLAL ERDOĞAN İLE YAKIN DOST

Mustafa Eröğüt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden arkadaş. Mustafa Eröğüt’ün annesi Mukaddes Eröğüt lisenin tarihçesinde önemli bir yere sahip. Okulun web sitesindeki tarihçe bölümünde Mukaddes Eröğüt’ün adının da geçtiği bölüm şöyle:

“Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde verilen eğitimin kalitesi, çocuklarını söz sahibi bireyler olarak yetiştirmek isteyen velilerin dikkatini çekti. Bu dönemde Okul Müdürü Mustafa Gözübüyükoğlu’nun fedakâr ve azimli çalışmaları neticesinde bir araya gelen birçok değerli veli, okulun daha etkin bir hale gelebilmesi için adeta seneler süren geceli gündüzlü bir çalışmanın mimarı olmuştur. Okul Koruma Derneği Başkanlığı’nı değerli sanayici Abdullah Sarımermer’in, Okul Aile Birliği Başkanlığı’nı Prof. Dr. Cevdet Küçük’ün üstlendiği bu dönemde, Mukaddes Eröğüt, Methiye Sarımermer, Saba Şanlı, Ruhsar Turalı, Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Hakkı Şanlı, Feyzullah Kıyıklık, Fevzi Şensoy, Mehmet Çakır gibi velilerin maddî manevî katkılarıyla Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, kısa zamanda her türlü çağdaş eğitim imkânının öğrencilerin hizmetine sunulduğu bir eğitim yuvası haline geldi.”

ACIBADEM’İN BAŞKANI MEHMET ALİ AYDINLAR’IN DAMADI

Bu arada Mustafa Eröğüt, 2011-2012 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı da yapan, Acıbadem Sağlık Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın damadı. Eröğüt, 2011 yılında Zeynep Aydınlar ile Çırağan Sarayı'nda düzenlenen törenle evlendi. O dönem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'n annesinin vefatı nedeniyle sade bir şekilde yapılan nikahın şahitliklerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Emin Baş yaptı. Nikahı da dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.

Patronlar Dünyası / Necla DALAN

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki