AJAX ACI GERÇEKLERİ BEŞİKTAŞ'IN YÜZÜNE ''ÇARPTI!''

Siyah Beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi Lig Aşaması ilk maçında Ajax'a deplasmanda farklı mağlup oldu...
Haberin yayılanma tarihi:26 Eylül 2024, Perşembe

MUSTAFA HEKİMOĞLU SÜRPRİZİ;

Beşiktaş Teknik Direktörü Van Bronckhorst, Ajax maçının ilk 11'inde 17 yaşındaki oyuncu Mustafa Erhan Hekimoğlu'nu tercih ederek sürpriz yaptı.

Hollandalı teknik adam, bu sezon tüm müsabakalarda ileri uçta görev verdiği Immobile'yi ilk kez yedeğe çekti. Van Bronckhorst, İtalyan santrforun yerine 17 yaşındaki oyuncuyu sahaya sürdü.

Siyah-Beyazlı formayla ilk kez 11'de sahaya çıkan Mustafa Erhan Hekimoğlu, bu sezon oynadığı 6 maçta 1 gole imza attı.

ORTA SAHADA DEĞİŞİKLİK

Giovanni van Bronckhorst, Ajax karşısında orta saha kurgusunda değişikliğe gitti. Al Musrati'nin yanında Onana'yı tercih eden Hollandalı çalıştırıcı, Gedson Fernandes'i ise forvet arkasında görevlendirdi.

Van Bronckhorst, sol kanatta Joao Mario'nun yerine de Rafa Silva'yı oynattı.

2 BİN 500 BEŞİKTAŞ TARAFTARI TRİBÜNDE

Ajax-Beşiktaş müsabakasını yaklaşık 2 bin 500 Siyah-Beyazlı taraftar izledi. Johan Cruijff Arena'da kendileri için ayrılan tribünde yerlerini alan taraftarlar, karşılaşmadan önce futbolcuları tribünlere çağırarak sevgi gösterisinde bulundu.

SİYAH-BEYAZLILAR BU SEZON İLK KEZ MAĞLUP

Kara Kartal, bu sezon tüm kulvarlarda oynadığı 8 maçta hiç mağlubiyet yaşamamıştı. Beşiktaş, ilk yenilgisini Avrupa Ligi'nde aldı. 

Beşiktaş, daha önceki Trendyol Süper Lig, Turkcell Süper Kupa ve UEFA Avrupa Ligi elemelerinde çıktığı 8 müsabakanın 6'sını kazanırken, 2'sinde ise berabere kaldı.

BEŞİKTAŞ’IN AJAX KARŞISINDA GALİBİYETİ BULUNMUYOR

Siyah-Beyazlılar, Hollanda ekibiyle Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası (1966), UEFA Kupa Galipleri Kupası (1993) ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde (2021) ve bu sezon UEFA Avrupa Ligi toplam 7 kez karşı karşıya geldi.

Ajax, söz konusu 7 maçta da Beşiktaş'a üstünlük kurdu. Bu karşılaşmalarda siyah-beyazlılar 3 kez fileleri havalandırırken, Hollanda ekibi ise 18 gol kaydetti..

AJAX’TA TANIDIK YÜZLER

Hollanda ekibinde Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı isimler dikkati çekiyor. Ajax, sezon başında takımın başına Francesco Farioli'yi getirdi. İtalyan çalıştırıcı, 2021-2023 yıllarında Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'un teknik direktörlüğünü üstlenmişti.

Amsterdam temsilcisinin kadrosunda milli oyuncu Ahmetcan Kaplan'ın yanı sıra bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Wout Weghorst ile Başakşehir'de görev yapan Bertrand Traore de yer alıyor.

Ajax, bu sezon Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

Etiketler: Ajax   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki