![](https://duydukmu.com/uploads/20170829034126_basliksiz-1.jpg)
![](images/fontkucuk.png)
![](images/fontbuyuk.png)
Bayern Münih’in 2016-17 sezonunda yaşadığı ve Almanya’da bir süre uzunca konuşulan ''başarma korkusunu'' gündemde..
Beşiktaş 3 haftada 7 puan topladı... fakat herkeste bir memnuniyetsizlik havası var. Bu durumu ise akıllara Bayern Münih’in 2016-17 sezonunda yaşadığı ve Almanya’da bir süre uzunca konuşulan ''başarma korkusunu'' gündeme getirdi.
Guardiola ile üst üste gelen şampiyonlukların ardından Bayern’in başına Carlo Ancelotti geçmişti.
Dortmund’u Süper Kupa’da yenen Bayern, 5’nci haftada oynanan Hamburg maçına kadar önüne geleni ezmiş fakat o hafta Hamburg’u deplasmanda 1-0 yenebilmişti.
O hafta Bayern çok sert tepki alırken, uzmanlar ise futbolcularda ''başarma korkusu'' yaşanmaya başladığını iddia etmişti. Uzmanlara göre bu psikozun temel nedenleri şunlar:
Yükselen beklentileri karşılayamamaktan korkma
Başarıyı yineleyememe, sürdürememe korkusu
Başarının yüklediği yeni sorumlulukları taşıyamama korkusu
Çıtanın yükselmesi nedeniyle rahat çalışamama korkusu, çok zaman ve emek ayırmaktan, artan baskıdan korkma
İnsanların kendisinden bekledikleri yeni düşünce ve davranış modellerini geliştirememekten korkma
Quaresma'ya Talisca uyarısı
Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma’nın her şeyi kendi başına yapma arzusu can sıkmaya başladı. Talisca varken her serbest vuruşta topun başına geçmesi sadece taraftarı değil, Şenol Güneş’i de kızdırdı. Güneş ilk yarı sonunda Talisca’nın tam da atabileceği yerde Q7’nin topa vurmasına kızdı. Portekizliyi, ''o şekilde pozisyon olduğunda Talisca’ya bırak'' diye uyardı.
İşin ilginci Quaresma, Beşiktaş'ta 4 sezonda 2 frikik golü atarken, Talisca ise bir sezonda 5 frikik golü attı.
Milli maç arasında zorlu iki çalışma var
Bursaspor karşısında alınan 2-1’lik galibiyet Şenol Güneş’i kesmedi... şampiyonluk yarışının bu sezon geçen yıla oranla çok daha çetin geçeceğini düşünen tecrübeli teknik adam milli maç arasında iki konu üzerinde duracak.
İlki tekrarlanan sprint kaliteleri, ikincisi ise topu geri kazanma süresi. Üst üste atılan zorlu sprintler sonrasında oyuncularının oyundan düştüğünü düşünen tecrübeli teknik adam öncelikle oyuna dönüş süresi üzerinde çalışacak. Şu anda çok uzun olarak düşündüğü dinlenme süresini azaltacak.
Geçen sezon 8 saniyeye kadar düşen topu geri kazanma süresi ise bu sezon hiç 10 saniyenin altına düşmedi. Hatta zaman zaman 12 saniyeyi bulduğu zamanlar oldu. Güneş öncelikle bu süreyi 10 saniyenin altına çekmeyi sonrada geçen sezonki 8 saniyeyi yakalamak için milli maç arasını iyi kullanmayı planlıyor.
Fotospor