BEŞİKTAŞ'IN HAVASI 'ATOM KARINCA' İLE DEĞİŞTİ!

Rıza Çalımbay yönetiminde ilk maçını kazanırken, sadece taraftarlar değil futbolcular da derin bir 'oh' çekti...
Haberin yayılanma tarihi:14 Kasım 2023, Salı

3 PUANDAN FAZLASI;

Siyah-Beyazlılar son haftalarda aldığı istikrarsız sonuçlarla camiasını üzerken, Kartal'ın efsanelerinden Rıza Çalımbay'ın görev gelmesiyle daha ilk günden farkını gösterdi. Oyuncuların Çalımbay'ın takımın başına geçmesiyle birlikte yeni bir hava yakaladığı dikkat çekerken, taraftarlar da sadece üç puana değil, futbolcuların istekli futboluna da alkış tuttu.

Çalımbay liderliğindeki Kartal ilk maçında galibiyete uzanırken, tecrübeli hoca da "Bu daha başlangıç" mesajını verdi.

5-6 GALİBİYET, HAVAYI DEĞİŞTİRİR!

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Umut Meraş da, Başakşehir galibiyetinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Milli aranın ardından galibiyet serisi yakalamak istediklerini dile getiren Umut Meraş, "Kazandığımız için mutluyuz. Yeni hocamız geldi, Rıza hoca. Takıma bir enerji kattı bu da maça yansıdı zaten. Böyle bir galibiyet almamız gerekiyordu. Şimdi milli araya girdik. Rıza hoca ile bir galibiyet serisi yakalarsak önümüzün açık olacağını düşünüyorum. Lig maratonu şu an çok kısa. Önümüzde uzun maçlar var. 5-6 haftalık bir galibiyet serisi yakalarsak başka bir havanın olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

BÖYLE SAKATLIK OLMAZ!

Siyah-Beyazlı ekipteki ikinci dönemine galibiyetle başlayan Rıza Çalımbay, takımda 5-6 futbolcunun aynı bölgeden sakatlık yaşamasına dikkat çekti. Başakşehir karşılaşmasında Masuaku, Aboubakar ve Cenk Tosun adale sakatlıkları nedeniyle görev alamamıştı. Rıza Çalımbay da Başakşehir karşılaşmasının ardından yaşanan sakatlıkların yanlış yükleme yapılması nedeniyle olabileceğini belirterek şöyle konuştu: "TESİSLERE gittiğimde en çok şaşırdığım şeylerden birisi en az 5-6 oyuncuda sakatlık var ve bu sakatlıkların hepsi de aynı yerden, aynı şekilde sakatlık olması. Büyük ihtimalle aşırı bir yüklenme olmuş. Ondan sonra da hepsi yavaş yavaş sakatlandılar yani. Demek ki bazı şeyler çok yanlış yapılmış. Onların olmaması gerekiyor bundan sonra. İnşallah olmayacak. oyuncuları dinlendirerek çalıştırmamız gerekiyor."

MENTAL Mİ, FİZİKİ Mİ?

Siyah-Beyazlılarda son dönemde yaşanan bu sakatlıkların sebebinin mentalmi, fiziki mi olduğu araştırılmaya başlandı. Özellikle Bailly'nin oynadığı birçok maçta 'sakatlandım' diyerek oyundan çıkması, Ghezzal'ın son maçın devre arasında sakatlandığını açıkladıktan sonra ağlaması futbolcularda fiziki olduğu kadar mental bir çöküşün olduğuna da dikkat çekiyor.

Fotomaç

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki