'Bilic Eskişehir'de Katliam Yaptı'

TRT yorumcusu Beşiktaş Divan ve Kongre üyesi Kaya Çilingiroğlu ile Beşiktaş’ı A’dan Z’ye konuştuk. Genel yayın yönetmenimiz Hakan Öncül’ün gerçekleştirdiği röportajda Bilic’den takıma, Yönetim’den yeni Stada kadar, her konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu
Haberin yayılanma tarihi:25 Şubat 2015, Çarşamba

Liverpool maçında Beşiktaş’ın Şansını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

İstatistik de bir laf vardır. % 50 - %50 dersin. Bende böyle düşünüyorum. Ya kazanırsın, ya kaybedersin. Liverpool takımına baktığında yeniden yapılanan bir takım. Bundan 3 sene sonra Şampiyonlar liginde yarı final veya finalde görürsek şaşırmamalı. Kalitesi çok yüksek bir ekip. Beşiktaş ilk maçta iyi oynadı gözükse bile bence biraz şanslıydı. İstanbul’daki maçta çok büyük şansımız olduğunu düşünmüyorum. 

Takımı konuşurken birde bu aralar çok eleştirilen Bilic desem. 

Bilic’i ben bu aralar değil hep eleştiriyordum. Mesela defansta ki sorunlar 2 senedir var. En azından defansa takviye yapmadı yada yapamadı. Aynı zamanda Bilic bir Şov adamı. Tribünlere biraz fazla oynuyor. Hakemlerle de fazla oynuyor. En son da, Eskişehir’de yaptığı bir katliam var. Bundan dolayı Bilic çok iyi bir teknisyen, taktiysen mi dersen. Hayır. Daha önceden üst düzey bir kulüp takımı çalıştırmadığı için tecrübesiz. İşte, Rusya bir macerası ortada. Çokta güvendiğimi söyleyemeyeceğim.  Beşiktaş’ın şu ligde Fener ve Galatasaray’ın en az 7-8 puan önünde lider olması lazımdı. Eskişehir’de çok ciddi hatalar yaptı. Başka maçlarda da yaptı. Derbilerde hataları var. Kayseri Erciyes’te hataları var.  Dolayısı ile mevcut elindeki bu kadro kalitesi ile buralarda olmaması gereken bir takımı var.  Bilic bir - iki amatör branş maçına gidiyor. İnsanlarımızın da hoşuna gidiyor. Bizim taraftarımız realist değil. Olaya duygusal bakıyor. Böylece başarısızlığını da örtmeye çalışıyor diye düşünüyorum. 

Dilerseniz Beşiktaş Yönetimi ve Stat meselesini üst üste koyup konuşalım. 

Beşiktaş yönetimi dediğin zaman, 2,5 sene içerisinde çok büyük hatalar yaptılar. Çok ciddi de, paralar harcıyorlar. O çok eleştirdiğimiz Yıldırım Demirören yönetimine baktığımız zaman, harcadığı parayı aylara böl, Fikret Orman onun daha ilerisinde duruyor. İyi bir takım yaptılar. Ben gelecekte bu takımın çok başarılı olacağını düşünüyorum. Ancak doğru takviyeler yaparlarsa. Futbol çok önemli. Amatör branşlarda bir tek Hentbol ’de iyiyiz. Onun dışında amatör branşlarda yokuz gibi. Bu harcadıkları paranın karşılığı ne olacak göreceğiz. Sağ olsunlar stat yapıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam Mayıs ayında açacağız dediler. Sonra Ağustos dediler.  Şimdi hadise 2015 yılının Ağustos ayına geldi. Zaman çok çabuk geçiyor. Beşiktaş Başkan’ının ağzından çıkana dikkat etmesi lazım. Kendisi oturduğu koltuk itibarı ile çok ciddi bir koltukta oturuyor. Saygın bir makamda oturuyor. Verdiği sözlerin arkasında duruyor olabilmesi lazım.  Hep Süleyman Seba duruşu diyoruz. Allah rahmet eylesin, Nur içinde yatsın ben Süleyman ağabeyin 1 senede TV’ye çıkar beyanat verirdi. Maşallah şimdi başkan, gizli kamera görse ona konuşacak. Zor bir Beşiktaş devraldılar. Onun arkasına da sığınmasınlar.  Çünkü baktığın zaman bir şeye aday olmuşsan o şikâyet yeri değil icraat yeridir. Geldikleri zaman Beşiktaş’ın ne durumda olduğunu onlar biliyorlardı. Ayrıca Feda konusu da, yanlıştı. Feda dediğin zaman bende Şampiyonluk bekleme, başarı bekleme demek. O zaman parayı bulman zorlaşıyor. Neticede parayı Futbol getiriyor. Başarısız bir takımada para bulmazsın. Özellikle ilk sene çok büyük hatalar yaptılar. Ben bunları hep söyledim. Taraftarlar bana kızdılar ama Almeida, Fernandes yerine Q7 tutulsaydı. Rüştü ile devam edilseydi. Bak halen bir kalecimiz yok.  O sene Beşiktaş Şampiyon olabilirdi. En kötü 2. Olup Şampiyonlar ligine gidebilirdi.  Geçen senede öyle en kötü ihtimal 2. Olabilirdi.  Ama yine de, defansa takviye yapılırsa Beşiktaş takımının iyi yerlere gideceğini düşünüyorum. 

YARIN 
-    Önder Özen Nasıl dağıldı?
-    Yalçın Karadeniz’in Borç 1 Katrilyon açıklamasına ne dedi.
-    Ahmet Nur Çebi’nin neden Bocaladığını düşünüyor.
   Beşiktaş’ta Görev almayı düşünüyor mu?

 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki