DÜŞÜŞÜN 8 NEDENİ!

Son üç maçında yüzü gülmeyen Beşikta ş’ın yokuş aşağıya doğru inişini rakamlar ortaya seriyor.
Haberin yayılanma tarihi:15 Ekim 2017, Pazar

Kartal'da Negredo kayıp, takım az koşuyor, çok faul yapıyor ve topa sahip olmada geçen iki sezonu aratıyor. Yedekler skora katkı yapamıyor ve istatistikler kayıpları tek tek gösteriyor

Ligde son üç maçını da kazanamayan Beşiktaş, son üç sezonda ilk defa böyle bir tablo ile karşı karşıya kaldı. İşte siyah-beyazlı takımda düşüşe neden olan performans rakamları:

1) 8 HAFTADA BİR İSABETLİ ŞUT

Cenk ile forma savaşı veren Negredo, formu ile şu ana kadar istenileni veremedi. 35 gol hedefiyle sezona giren İspanyol oyuncu, 8 maçta 259 dakika süre alırken, sadece bir isabetli şut atabildi. Negredo, tek asistini ise Fenerbahçe derbisinde yaptı.

2) İKİ SEZONU GERİDE BIRAKTI

Beşiktaş geride kalan iki sezonda ligin en az faul yapan ekibi olarak öne çıkmış, toplam 4 kırmızı kart görmüştü. Siyah-beyazlılar geçen iki sezona göre daha sert futbol sergilemeye başladı. Maç başına 16 faul ortalaması ile ligin en çok faul yapan ekiplerinden olan Beşiktaş, ligde geride kalan 8 haftada 2 sezonu geride bıraktı ve 5 defa kızardı.

3) FİZİK GÜCÜ S.O.S VERİYOR

Beşiktaş'ta bir başka dikkat çeken nokta ise fizik gücünde yaşanan düşüş... Siyah-beyazlılar, 116 kilometre koşan Gençlerbirliği'ne karşı 106 kilometre koşu mesafesine ulaşabildi. 8 maçta girdiği 810 ikili mücadelenin 400'ünü kaybetti. Bu yüzde 50'lik performans Kartal'ı frenledi.

4) AYAĞINDA TOP TUTAMIYOR

Geçen yıllara göre daha çok faul yapan, kırmızı kart gören ve neredeyse her iki ikili mücadelenin birini kaybeden Beşiktaş, son iki haftada Trabzonspor'a 174, G.Birliği'ne karşı da 160 kez ayağındaki topu kaybetti. Bu değerler Opta'ya göre sezonun Beşiktaş için en kötü verileri.

5) DEFANSI YOLGEÇEN HANI

Çıktığı son 8 deplasman maçının 5'inde rakiplerine 'dur' diyemeyen Beşiktaş, bu karşılaşmaların her birinde en az iki gol yedi. 8 maçta kalesinde 31 pozisyon gören Kartal, rakiplerine 84 şut şansı tanıdı.

6) KULÜBEDEN TEK ASİST!

Geride kalan sezonda kulübeden oyuna aldığı oyuncular ile çok sayıda skor bulmayı başaran Beşiktaş, bu sezon yaptığı 24 değişiklikten ancak bir asist çıkarabildi. Kulübeden oyuna aldığı isimlerden skor desteği alamayan Kartal'ın kulübeden tek asisti Negredo'dan geldi.

7) SADECE 29 DAKİKA ÖNDE

Şampiyonlukla tamamlanan son iki sezonda skor üstünlüğünü rahatlıkla elde eden Beşiktaş, bu kimliğinden son dört maçta vazgeçmiş durumda. Kartal, son üç maçta 270 dakikanın sadece 29 dakikasında mücadeleyi önde götürürken, 146 dakika ise mağlup duruma düştü.

8) RAKİPLERİNİN GERİSİNDE

Beşiktaş, pek çok istatistik değerinde Süper Lig'deki rakiplerinin gerisinde kaldı. Siyah-beyazlı takım, maç başına gol değerinde (1,62) 10. sırada. Şut değerinde (11,6) listede 2, isabetli şutta ise (5,3) 4. durumda.

 Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki