Fatih Altaylı "Fikret Orman Beşiktaş'ı Lekelemek İçin Herşeyi Yapıyor!"

Fatih Altaylı, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Demba Ba ile ilgili sözlerini değerlendirdi...
Haberin yayılanma tarihi:12 Nisan 2018, Perşembe

Haftanın en önemli konularından biri Demba Ba olayı idi. Fikret Orman’ın açıklamalarını ve ardından yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fikret Orman’ın yaptığı ayıp. Durduk yerde hem kendi takımını hem de rakip futbolcuyu “Şikeci” pozisyonuna düşürecek bir boşboğazlık.

Şunu peşinen söyleyeyim: Ben Demba Ba’nın kaçırdığı golü bilerek kaçırdığını falan zannetmiyorum. Bir futbolcu bunu yapmaz. Eğer bunu yapıyorsa, Beşiktaş o futbolcudan uzak durmalı.

Ahlaksızlıktır bu ve ahlaksız futbolcudan kimseye fayda gelmez. Emenike olayında gördük bunu. Demba Ba o golü her zaman kaçırabilir. İşte G.Birliği- Galatasaray maçında futbolcu boş kaleye topu yuvarlayacağına düştü. Bunu Demba Ba yapsa neler olurdu. Gol kaçar, kaçırılır. Ama sorumsuz, boşboğaz, zevzek yönetici yüzünden futbolcular, takımlar töhmet altında kalır. Ancak Fikret Orman yönetimi Beşiktaş’ı lekelemek için her şeyi yapıyor. Trabzonspor maçından önce Trabzon’un 2. ligde kiralık oynayan futbolcusunu Beşiktaş’a transfer ediyor mesela. İş mi bu!

YABANCI ORTAK DİSİPLİN GETİRİR

Fikret Orman, sizce Beşiktaş hisselerini Katarlılar’a satacak mı? Ya da şöyle sorayım bu durum herkesin başına gelecek mi?

 Kötü yönetilen her kulübün başına gelebilir. İyi yönetilen kulüpler ise bunu kendileri organize etmeli bence. Yani zaruretten değil, bir iş planı olarak yabancı ortak alınabilir. Yabancı ortak mali disiplin getirir, kaynak getirebilir. Kötü bir şey değildir. Ama tek çare de değildir. Bugünkü yönetim anlayışları ile herkesin başına gelecek olan budur. Taraftar açısından da bu daha iyi olabilir. Hesap kitap bilmeyen, genel kurullarda uyuklayıp sonra yönetim ibra eden üyelerin karar verdiği bir kulüptense, rasyonel düşünen ortakların karar verdiği bir yapı tercih edilebilir. Mesela Galatasaray’ın sadece Dursun Özbek döneminde yapılan transferlerden bir yılda yediği kur farkı zararı 114 milyon TL. Profesyonel bir yönetim, akıllı bir uluslararası yatırımcı bu riskleri en azından ‘hedge’ ederdi.

HaberTürk

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki