Hukuksuzluk Yapıldı Ceza Tam Bir Eyyam!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK); yıldız oyuncuyu hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle iki, hakeme hakaretten dolayı da dört maçla cezalandırdı...
Haberin yayılanma tarihi:27 Ekim 2017, Cuma

Beşiktaşlı futbolcunun Başakşehir maçındaki agresif ve küfürlü tavırlarının faturası çok ağır oldu

SİYAH-BEYAZLILAR, TAHKİM'E GİTME KARARI ALDI

Beşiktaş'ın, Medipol Başakşehir'le 1-1 berabere kaldığı maçta gördüğü sarı kart sonrası hakem Mete Kalkavan'a küfür eden, Tosic'in golünün ardından da yine hakeme yönelik el hareketinde bulunan Caner Erkin'e tarihi ceza geldi.

Futbol Disiplin Talimatnamesi'nin 36 ve 41. maddelerinden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen, siyah-beyazlı futbolcu, toplamda 6 maçla cezalandırıldı. 2 maçlık cezanın hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketler, 4 maçlık cezanın ise hakeme hakaretten dolayı verildiği belirtildi. Caner Erkin, ayrıca 43 bin 500 TL para cezası aldı… Siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu, cezanın açıklanmasının ardından Tahkim Kurulu'na itiraz etme kararı aldı…

TOPLAM 7 KARŞILAŞMADA YOK

Caner, 6 maçlık cezanın Tahkim Kurulu tarafından onanması durumunda, 14. haftadaki Galatasaray derbisini kaçıracak. Biri sarı kart cezası olmak üzere toplamda 7 maçta görev yapamayacak olan yıldız futbolcu, Galatasaray derbisinin yanı sıra Alanya, Göztepe, Akhisar, Yeni Malatya ve Kayserispor karşılaşmalarında oynayamayacak. Ayrıca Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında da takımını yalnız bırakacak.

VE SÖZ BAŞKAN ORMAN'DA

PFDK'nın kararı sonrası, gözler Beşiktaş yönetimine çevrildi. Olayın sıcağı sıcağına sakin kalmayı tercih eden siyah-beyazlı yönetim, tepkisini bugün Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın yapacağı açıklamalarla verecek. Orman'ın bu akşam gerçekleştirilecek olan Alanya Beşiktaşlılar Derneği'nin balosunda konuyla ilgili değerlendirmede bulunacağı belirtildi.

DA COSTA'YA İNDİRİM ÇIKMAMIŞTI

Sivasspor'un 2013-14 sezonunda deplasmanda Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmada da konuk takımın oyuncusu Da Costa hakeme hakaretten dolayı 6 maç ceza almıştı… Sivasspor'un yaptığı itiraz sonrası futbolcunun durumunu değerlendiren Tahkim Kurulu ise indirime gitmemiş ve 6 maçlık cezayı onamıştı.

METİN TEKİN DİYOR Kİ

Eğer maddelere göre küfrün TV'den tespiti karşılığı 6 maç ise söyleyecek bir şey yok. Tek soru şu: Bundan önce niye uygulanamamıştır kardeşim? Artık bu bir milattır. Artık her ceza bu bantta verilmek zorundadır ve geri dönüş yoktur. Tahkim'den de dönebilir, çok alıştık bu işlere ama bu ceza bundan sonra tüm cezaların çıkış noktası ve emsali olacaktır.

LEVENT TÜZEMEN DİYOR Kİ

Bir Türk atasözü şöyle der: "Edepsize haddini bildirmezsen kabahatini marifet sayar.." Caner'in hakem Mete Kalkavan'a ettiği ağır küfürler taraflı tarafsız herkesi irite etti. 6 maçlık büyük ceza dilerim küfürbaz oyunculara bir gözdağı mesajı olur.. PFDK eğer küfür radarına yakalanan bir başka oyuncuya aynı cezayı kesmez ise Caner'e verilen cezanın anlamı kalmaz.

SİNAN VARDAR DİYOR Kİ

Bu federasyona alışamadık, alışamayacağız da… Böyle bir ceza olur mu? Ülkemizde ilk defa görüntüden bir maçta ceza veriliyor. Bu inanılmaz bir ceza. Hayretler içindeyim ve Yıldırım Demirören ve ekibine teessüflerimi sunuyorum.

TARAFTAR DİYOR Kİ

Siyah -Beyazlılar Caner'e verilen cezaya sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdi… Tepki mesajlarından belli başlıları şöyle:

 Hakemi öldürmeye teşebbüs edenlere para cezası, küfür eden Caner Erkin'e 6 maç ceza!
 2 sene şampiyon olmamız nasıl zorunuza gitti de Caner Erkin'e 6 maç ceza verdiniz. Bu neyin kini böyle!
 Caner Erkin'e 6 maç men verenlere inat, bu kirli oyunun içinde olanlara inat şampiyon olacağız…
 Aslında bence ceza az olmuş futboldan men edin her Beşiktaşlı futbolcuyu! Adalet istiyorum…
 PFDK, Caner Erkin'e 6 maç ceza verdi. Forma rengi değişince ceza da farklı oluyor! Ama umarım şampiyon olup bunların hepsini aşacağız…

Fatih Doğan: BİR GÖRÜŞ
HUKUKSUZLUK YAPILDI, CEZA TAM BİR EYYAM

Yönetmeliğe ve hukuka göre görüntüden ceza verilemiyor. Nereden biliyoruz, hakem raporundan. Çünkü hakem raporunda küfür olayı yok. Bu yüzden kurallar diyor ki: Görüntüye bakarak PFDK'ya sevk yapamazsın. Eğer yapıyorsan kamu vicdanını rahatlatmak açısından hukuksuz bir iş yapıyorsun. Yönetmeliği değiştirin görüntüden ceza verin, durabiliyorsanız arkasında durun, bunu sonuna kadar destekleriz. Caner ceza alsın ancak onun yaptığının beterini yapan birçok futbolcu için hukuk kurulu ve PFDK 3 maymunu oynadı. Şimdi gözleri açıldı, kulakları da duyuyor ve konuşuyorlar. Ama mesele adam ve takım seçmeye gelirse o zaman orada duracaksınız. Siz hukuka uymuyorsunuz, rüzgar estiriyorsunuz. Bu ceza eyyamdır.

Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki