OFSAYT ÇİZGİSİ HATALI ÇEKİLİYOR İDDİASI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ!

Dünya ve Avrupa futbolunda VAR kararları tartışmaların odak noktası olmaya devam ediyor...
Haberin yayılanma tarihi:01 Kasım 2023, Çarşamba

VAR Çizgilerinin Kasıtlı Olarak Hatalı Çekildiği İddiası Gündeme Bomba Gibi Oturdu;

Video Asistan Hakem (VAR) sisteminin futbola girmesinin en büyük sebeplerinden biri tartışmalı kırmızı kart, penaltı ve ofsayt kararlarının önüne geçilmek istenmesi olarak gösterilmişti. Bugün gelinen noktada ise VAR sistemiyle birlikte yaşanan tartışmaların farklı bir boyuta evrildiği görülüyor.

PREMIER LİG'DEKİ OFSAYT SKANDALI

30 Eylül günü, Liverpool, Tottenham deplasmanında 34. dakikada Luis Diaz ile bir gol bulmuştu. Mohamed Salah'ın ara pasına hareketlenen Kolombiyalı oyuncu, ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı vuruşla deplasmanda takımını öne geçirecekti fakat ağlara giden top, yan hakemin bayrağı ile ofsayt değeri kazanmamıştı. Ofsayt olmayan pozisyonda VAR'ın müdahalesi ise bir yanlış anlaşılma ile hataya yol açmıştı.

VAR ile kulaklık aracılığıyla konuşan Simon Hooper, VAR Darren England'ın 'Onaylandı' sözünü ofsayt kararının onaylandığını düşünerek oyunun serbest atışla başlamasını istedi. Tottenham oyuncuları oyuna başlayınca da karardan geri dönülemedi.

PORTEKİZ'DE DE OLAY OLDU

Portekiz Ligi'nde lider Sporting CP deplasmanda Boavista'ya konuk oldu. Konuk ekibin 2-0 kazandığı karşılaşmada ev sahibi ekipten Bozenik'in attığı gol ofsayt kararıyla geçersiz sayılmıştı.

VAR'ın kararıyla iptal edilen golle ilgili olarak Porto'dan bir açıklama geldi. Porto İletişim Koordinatörü Francisco Marques, Boavista - Sporting CP karşılaşmasındaki VAR çizgileri için; "Yine bir rakibimiz Sporting'in maçında çekilen bu VAR çizgileri doğru değil, eğer doğruysa da çıkıp açıklansın. Boavistalı oyuncunun geride olduğunu söyleyen bazı ciddi analizler var. Hatta bence biraz önde ama 27 santimetre değil. Beyaz çizgiyi Esgaio'nun yanına koymuşlar, ancak bu yanlış. Diomande kaleci çizgisine daha yakın. Böyle hata olamaz." ifadelerini kullandı.

Fanatik

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki