TÜRK FUTBOLU SKANDALLARLA ÇALKALANIYOR!

Karapara trafiği tartışmalarının sürdüğü futbolda, yeni bir skandal ortaya çıktı...
Haberin yayılanma tarihi:19 Aralık 2023, Salı

FEDERASYONA 50 MİLYON LİRALIK HEDİYE;

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Giresunspor’da eski yöneticiler hakkında İçişleri Bakanlığı’nın iki ayrı rapor hazırladığını ancak halen savcılıkça işlem yapılmadığını, yaklaşık 50 Milyon Liralık usulsüzlük iddialarının bulunduğu kulüp bütçesinden “federasyona hediye” adı altında yapılan harcamanın müfettiş raporlarına girdiğini söyledi. Emir, “Savcılık, eline yeterli düzeyde bilgi, belge ve resmi raporların ulaşmasına rağmen neden hala işlem yapmıyor?” diye sordu.

Eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın, hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırısının ardından futbol camiasındaki kirli ilişkilerin bir bir ortaya döküldüğüne dikkat çeken CHP’li Emir, Giresunspor Kulübü’nde bir süredir gündeme gelen yolsuzluk iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sunan Emir, Giresunspor Kulübü Derneği’nin hesaplarına yapılan incelemelerde milyonlarca liralık usulsüzlük iddialarının yanı sıra “federasyona hediye” adı altında harcamaların tespit edildiğini, savcılığın aylardır işlem yapmadığını belirtti.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

“Giresunspor’un eski başkanı Hakan Karaahmet’in yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Giresunspor Kulübü Derneği’nin, 2020-2022 yılları arasındaki faaliyetlerine ilişkin ihbarlar üzerine İçişleri Bakanlığı, müfettiş görevlendirmiş ve yapılan incelemeler sonucunda birisi 26 Ekim 2022 tarihinde, diğeri de 10 Mayıs 2023 tarihinde olmak üzere iki ayrı denetim raporu hazırlanmıştır. Her iki raporda da derneğin kasasından toplam yaklaşık 50 Milyon TL’ye yakın paranın usulsüz şekilde harcandığı tespitlerine yer verilmiştir. Raporda başta Karaahmet olmak üzere 8 dernek yöneticisi hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ kapsamında soruşturma yapılması için Giresun Valiliği tarafından Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal ettirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Raporda isnat edilen suçların başında, dernek parasının prim adı altında usulsüz olarak futbolcu, teknik heyet ve çalışanlara verilmiş gibi gösterip zimmete geçirilmesi gelmektedir. Yapılan incelemelerde çok sayıda gider makbuzları ile prim giderleri adı altında bir takım ödeme yapılmış gibi gösterildiği, ödenmeyen ancak ödenmiş gibi gösterilen bu paraların mali defterlerde yasaya aykırı olarak kayıt altına alındığı tespiti yapılmıştır. Bu yolla toplam 11 Milyon TL’ye yakın paranın dernek kasasından çıktığı anlaşılmıştır. Bunun yanında yapılan sponsorluk sözleşmeleri ile de derneğin milyonlarca TL zarara uğratıldığı iddia edilirken, kulüp kaynaklarından kulüp faaliyetleri kapsamı dışında olan kişisel nitelikli harcamalara da raporda yer verilmiştir.”

YAKINLARA HARCIRAH!

27 Temmuz 2021’de, bir kulüp çalışanına 26 bin 150 lira ödendiği, bu paranın “federasyona hediye” adı altında kasadan nakit olarak çıkarıldığını söyleyen Emir, kulüple ilgisi olmayan kişilerin deplasman maçları için yol ve otel masraflarının dernek kasasından karşılandığının da tespit edildiğini, bu kişiler arasında Karaahmet’in başta kızı ve eşi olmak üzere yakınları da bulunduğunu aktardı. Bugüne kadar iddianame hazırlanmadığını kaydeden Emir, “İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan raporun, belge ve delillere dayanmasından dolayı iddianame düzenlenmesi için yeterli olduğu düşünülmektedir. Dolayısıyla 2020’yi net 13.7 milyon TL, 2021’i de net 14.3 milyon TL zararla kapatan derneğe ilişkin iddiaların aydınlığa kavuşturulması için ilgili kişiler hakkında yargılama sürecinin başlatılması gerekmektedir” dedi.

Cumhuriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki