Usta Yazarlar Derbiyi Yorumladı 'Favori Kim?'

Sezonun ilk derbisinde Vodafone Arena’da sahne alacak iki ezeli rakip, usta yazarlar kantarına çıktı.
Haberin yayılanma tarihi:23 Eylül 2016, Cuma

Sonuç: Beşiktaş kazanır;

SİNAN VARDAR

Cenk Tosun değil Aboubakar oynamalı.

Beşiktaş kağıt üzerinde favori. Ama tabii ki derbiler 3 neticeye de açık. Beşiktaş'ın formda oyuncularının sayısı Galatasaray'a göre çok daha fazla. Galatasaray'da özellikle Eren Derdiyok çok formda. Beşiktaş'ın hocası Şenol Güneş, Tolga, Selçuk, Sneijder ve Eren arasındaki pas trafiğini kontrol altına alabilirse sonuca ulaşır. Özellikle Tosic'in, Eren Derdiyok'a çok yakın markaj yapması lazım. Adeta nefesini ensesinde hissettirmeli. Şayet Beşiktaş bu önlemleri alırsa 3 puanı alır. Bence Beşiktaş'ta derbide Cenk Tosun'un yerine Aboubakar'ın oynaması lazım. Çünkü son oynanan maçta Cenk, özellikle yan ve hava toplarında çok etkisiz kaldı. Maç eksiği olsa da 11'de Aboubakar başlamalı. Bu karşılaşmada yine iki kalecinin oyuna katkısı büyük olacaktır. Ama tabii ki Muslera'nın daha formda ve tecrübeli olduğunu da hatırlatmak gerek. Her şeye rağmen Beşiktaş'ın muhteşem seyircisinin desteğiyle bu maçı kazanacağını düşünüyorum.

ÖMER ÜRÜNDÜL

Beşiktaş'ın sıkıntısı sürekli değişen kadro.

 İki takım da sezona iyi başladılar. Beşiktaş'ta zaten beklenen bir başlangıçtı ama Galatasaray yeni transferleriyle bu sezon 'Ben de bu işte iddialıyım' mesajını verdi. Her zaman vurguladığım bir konu var, bütün dünyada derbilerde kendi sahasında oynayan takım avantajlıdır. Beşiktaş'ın şu andaki en büyük eksikliği, bol natifli kadroda ideal 11'in tam oluşmaması. Maçlara göre sürekli kadro değişiklikleri var. G.Saray bu konuda daha iyi yol aldı. Galatasaray topa sahip olmada da gelişme sağladı. Fizik-kondisyon olarak iki takım da sezon başı için iyi durumda. G.Saray'da alışılmış Muslera artısına bir de santrforda Eren Derdiyok katkısı eklendi. Beşiktaş'ta da şu anda Cenk Tosun ilk tercih santrfor pozisyonunda. Her türlü sonuca açık ama bana göre Beşiktaş bir adım önde.

AHMET ÇAKAR

Beşiktaş'ta sonucu değiştirebilecek oyuncu daha fazla.

 Yıllardır bu derbilerde favori olmaz denir. Aslında bu tez doğrudur ama yine de bu derbilerde futbolun gerçekleri ortaya çıkar. Vodafone Arena, artık Beşiktaş için çok büyük bir silah. Yaklaşık 42 bin kişi rakibi ve hatta hakemi, büyük baskı altına alıyor. Bir de bunların üzerine Beşiktaş'ın tempolu oyunu eklenince, maçın mutlak favorisi Beşiktaş gibi görünüyor. Beşiktaş'ın artıları nedir derseniz bence Beşiktaş'ın her şeyi artı… Kanat beklerinden tutun da Atiba, Gökhan İnler'e kadar, Quaresma'dan tutun da Talisca'ya kadar her şeyiyle çok tehlikeli bir takım. Her an sonucu değiştirebilecek oyuncuları var. Kanat akınları, duran toplar, kaleye yakın serbest vuruşlar, bunların her biri rakip için hep risk demek. Galatasaray için sadece iki avantajı var diyebilirim. Bunun başında Muslera geliyor. Türkiye'nin en iyi kalecisi… Tek başına maçı kurtarabilecek özelliklere sahip. Diğer artısı ise pek tabii Sneijder ve Eren Derdiyok. Galatasaray, işte sadece bu artılarla sahaya çıkıyor. Maçın mutlak favorisi Beşiktaş dedim, beraberlik Galatasaray için büyük sürpriz, galibiyet ise mucize olur.

İSKENDER GÜNEN

Galatasaray hala istenen düzeyde değil.

Beşiktaş'ın favori olduğu bir maç. Çünkü geçen yıl şampiyon olan kadrosuna yaptığı takviyelerle daha da zenginleşmiş bir kadrosu var. Özellikle geçen sezon bütün gol girişimlerini savunmanın her iki kenarının yetersizliğinden orta bölümden yaptı. Bu yıl ise Gökhan Gönül ve Caner gibi özellikle ofansif anlamda katkıları büyük olan iki oyuncu transfer etti ve gol pozisyonlarına sadece orta sahadan değil kenardan geliştirdiği ataklarla da daha da çok zenginleştitirdi. Gökhan İnler gibi pozisyon bilgisi üst düzeyde oyuncu ve Talisca gibi atletik özelliği olan ve gol noktalarında etkili oyuncuyu da göz önüne getirdiğimizde artıları G.Saray'a göre çok daha fazla. G.Saray ise her ne kadar lige iyi bir başlangıç yapmasına rağmen hala istenilen düzeyde değil. Sneijder'in uzun zamandan beri golü yok, ofansa verdiği katkı ve Bruma'nın bireysel becerileriyle getirdiği toplar Eren ile buluşturulabilirse sonuca gidebilirler.

GÜRCAN BİLGİÇ

Maçın ağırlıklı favorisi Beşiktaş.

Konya'da oynanan Süper Kupa maçı aslında derbi için bize net bir fikir veriyor. Beşiktaş bu karşılaşmaya ilk 11'de 5-6 oyuncu değişikliğiyle çıkacak. Caner, Gökhan Gönül, Gökhan İnler, Talisca, Aboubakar'ı oynatabilecek. Bu nedenle kendi saha avantajını da bu kaliteye ekleyecektir. Maçın çok ağırlıklı favorisi Beşiktaş. Galatasaray'ın bu sezon rakiplerini pasla geçtiğini ve özellikle Rize maçında geriye de çok istekli koştuğunu gördük. Duran toplar ve orta sahayı pasla geçmesi en önemli avantajı olacak.

MURAT ÖZBOSTAN

Kaleciler skoru belirler

 Beşiktaş'ın en önemli artısı yeni stadı olacak. Bir de Galatasaray taraftarının da maça gelecek olması nedeniyle böyle tarihi bir derbiyi kaybetmek istemeyecektir. Beşiktaş geçmiş yıllara göre zengin bir kadroya sahip.. Şenol Güneş'in ne tercih yapacağı maçı doğrudan etkileyecek. Galatasaray'ın ise 11'i az çok belli. Kadroyu zorlayabilecek De Jong ve Sigthorsson'un sakatlıkları var. Galatasaray'ın en büyük artısı derbi tecrübesi ve kaleci Muslera.. Selçuk ve Sneijder başta olmak üzere sarı kırmızılı takım derbilerde son yıllarda iyi performans sergiliyor. Beşiktaş hücum kalitesi olarak, Galatasaray'ın çok önünde ama derbiler mücadele ve sertlikle kazanılır. Beşiktaş bu yolda iyi mesafe katetti.. Beşiktaş'ta Fabri ya da Tolga oynayacak. Fabri derbiler için tecrübesiz bir isim. Tolga ise diken üzerinde.. Galatasaray bu açıdan şanslı.. Muslera faktörü var. Maçın sonucu da kaleciler tayin eder.

FATİH DOĞAN

Güneş'in adalet kaygısı

Süper Kupa maçındaki G.Saray'ın hamlesini unutmamak lazım. Favori olan Beşiktaş'ın elinden kupayı almayı başardılar. Ancak kendi sahasında ilk derbisine çıkacak olan Beşiktaş, kadro derinliği, seyircisiyle bütünleşecek olması ve yakaladığı ritimle bu maçın mutlak favorisi. Ancak tek bir dezavantajı, 24 tane iyi oyuncudan kurulu takımda Şenol Güneş'in adalet kaygısıyla verdiği kararlarla takımın henüz ideal ritmini yakalamamış olması. Bu da takımın temposunu ve paslaşma kalitesini düşürüyor. İkincisi, Aboubakar'ın henüz Türkiye'ye ve Beşiktaş'a adapte olamaması. Buna karşın Eren daha hazır.

Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki