YAPAY ZEKA 1 MEDYA O!

Yapay zekanın ilerleyen yıllarda gazeteciliğe yön vereceği senaryosu şimdiden gerçek olmaya başladı. Gazetecilikte yeni dönemin işaret fişeği ABD’de atıldı. The Associated Press ajansı OpenAI ile haber paylaşımı ve teknoloji anlaşması imzaladı...
Haberin yayılanma tarihi:15 Temmuz 2023, Cumartesi

NEDEN ÖNEMLİ?

Axios’un haberine göre, the Associated Press, ChatGPT'nin ana şirketi OpenAI ile belirli haber içeriğine ve teknolojiye erişimi paylaşmak için iki yıllık bir anlaşmaya vardığını açıkladı.  Anlaşma, büyük bir ABD haber şirketi ile bir yapay zeka firması arasında yapılan ilk resmi haber paylaşım anlaşmalarından biri.

Anlaşmanın bir parçası olarak OpenAI, yapay zeka algoritmalarını eğitmeye yardımcı olmak için AP'nin 1985 yılına kadar uzanan metin arşivinin bir kısmını lisanslayacak. Karşılığında AP, OpenAI teknolojisine ve ürün uzmanlığına erişim elde edecek.

HABER MERKEZLERİNDE DAHA ÇOK YAPAY ZEKA 

Bir sözcü, iki firmanın, paylaşımın arka planda nasıl çalışacağına dair teknik ayrıntılar üzerinde hala çalıştığını söyledi. OpenAI'nin baş işletme sorumlusu Brad Lightcap, AP'nin "geri bildirimlerinin - yüksek kaliteli, olgusal metin arşivlerine erişimin yanı sıra - OpenAI sistemlerinin yeteneklerini ve kullanışlılığını geliştirmeye yardımcı olacağını" söyledi. AP, haberlerinde otomasyon teknolojisini kullanan ilk büyük ulusal haber kuruluşlarından biriydi.

Ajans önce yerel spor etkinlikleri haberleri için otomasyonu kullanmaya başladı. Daha sonra ortak haber merkezlerinin yerel kamu güvenliği olaylarının kapsamı için yapay zekayı benimsemesine yardımcı olmak ve hava durumu uyarılarını İspanyolcaya çevirmek de dahil olmak üzere, haber toplama ve üretim süreçlerinin diğer bölümlerinde otomasyon kullanımını genişletti.

OpenAI ile ortaklığın amacı, firmanın gelecekte haber ürünleri ve hizmetlerinde üretken yapay zekadan potansiyel olarak yararlanmak için sorumlu kullanım durumlarını anlamasına yardımcı olmak.

AP, OpenAI ile bir anlaşma yaparak, diğer haber merkezleri için üretken AI çevresinde standartlar ve en iyi uygulamalar geliştirmede bir endüstri lideri olmayı umuyor. AP Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Gelirler Sorumlusu Kristin Heitmann, "AP, fikri mülkiyetin korunmasını ve içerik oluşturucuların çalışmaları için adil bir şekilde tazmin edilmesini sağlayacak bir çerçeveyi kararlılıkla destekliyor" dedi.

"Bunun olmasını sağlamak için haber kuruluşlarının masada bir yeri olmalı, böylece irili ufaklı haber merkezleri bu teknolojiyi gazeteciliğe fayda sağlamak için kullanabilir."

Patronlardunyası

Etiketler: yapay zeka   AP   OpenAI   medya   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki